Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

De Canon EOS R5 laat Sony en Nikon ver achter zich in Japan

De revolutionaire Canon EOS R5, die kan filmen in 8K, verkoopt als een malle in Japan en laat de concurrentie ver achter zich. De EOS R5 is nog niet verkrijgbaar, maar je kan wel een pre-order plaatsen. Ondanks het feit dat de camera oververhittingsproblemen heeft, houdt dat de Japanners niet tegen om deze massaal aan te schaffen. 

omslagfoto door: Camerajabber.com

De Canon EOS R5 heeft een 45 megapixel full frame CMOS sensor en kan in 8K 30fps of 4K 120fps filmen. Het is een ideale camera voor zowel de professionele fotograaf als filmer. Fotografen in Japan zijn zo enthousiast over deze camera dat het de beste verkopende van de maand is.

Het leek de R5 tegen te zitten toen bekend werd dat de camera snel oververhit wanneer de camera op 8K of 4K 120fps draait en afsluit. Echter blijkt dat Canon deze functie zelf heeft ingebouwd en dat de camera in werkelijkheid niet oververhit.

De full frame systeemcamera is een directe concurrent van onder andere de Sony A7s III en Panasonic Lumix S1H. Wij hebben een uitgebreide vergelijking van deze drie camera’s online gezet.

De 10 best verkopende camera’s in Japan in Augustus:

 1. Canon EOS R5
 2. Sony A7 III
 3. Sony A6400 (Lens Kit)
 4. Sony A7 III (Lens Kit)
 5. Nikon Z 50 (Double Zoom Kit)
 6.  Sony A7R IV
 7. Nikon Z6 (24-70mm Lens)
 8. Nikon D6
 9. Canon EOS M50 (Kit Lens)
 10. Nikon D5600 (Double Kit lens)

De vraag naar de EOS R5 is enorm en de meeste winkels hebben niet genoeg modellen op voorraad. Het is dus interessant om te zien hoe snel Canon de modellen kan leveren en welk effect dat heeft op de voorraden in Europa.

Vind de beste Canon EOS R5 deals van vandaag!

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0