Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

De Sony ZV1 is een echte compact vlogcamera

De Sony DSC-ZV1 is een camera uit een nieuwe serie en focust zich volledig op vloggers. Geen zorgen, hij neemt ook hele goede foto’s van 20 megapixels. 

Volgens Sony neemt 73% van de vloggers hun video’s nog steeds op via een smartphone en dat ZV1 is de oplossing die zij nog misten. De compact camera richt zich specifiek op vloggen door een volledig kantelbaar scherm toe te voegen. Sony staat er namelijk om bekend om veel met til-schermen te werken.

Pre order de Sony ZV1 bij Cameranu.

Ook het maken van verticale video’s is met deze camera makkelijker, omdat de interface vanzelf meedraait. Verticale video’s klinken waarschijnlijk vreselijk voor de professional, maar op social media is dit een heel gangbare vorm.

De camera weegt maar 294 gram en dat maakt het dus makkelijk om de camera voor lange tijd met gestrekte arm vast te houden.

Kenmerken van de Sony ZV-1 vlogcamera:

  • Enorm gebruiksvriendelijk
  • 4K video’s en super slow motions
  • Professionele autofocus
  • Maak stabiele beelden
  • Natuurlijke en mooie kleuren
  • Duidelijk geluid

Sony-DSC-ZV1-compact-vlog-camera-cameradeals.be

Nieuw autofocus systeem

Een nieuw autofocussysteem in deze vlogcamera, met 315 punten op de sensor, moet er voor zorgen dat elke kleine beweging wordt gezien en het onderwerp direct scherp in beeld is. Ook Real Time Eye AF en Real Time Tracking AF zijn in deze camera verwerkt. In de voorbeeldvideo kan je zien hoe goed de focus werkt.

Sony-DSC-ZV1-compact-vlog-camera-cameradeals.be

Product Showcase autofocus

Vloggers die veel producten tonen in hun video hebben vaak het probleem dat de autofocus niet het juiste onderwerp vastlegt. De Product Showcase optie zorgt ervoor dat het product dat je ophoudt direct in focus is. Dit is heel handig voor bijvoorbeeld beauty vloggers.

Geluidsopname met de ZV1

Natuurlijk vind je op deze ZV1 een aansluiting voor een externe microfoon, maar die heb je misschien wel niet nodig. Sony heeft namelijk extra aandacht bestaand aan de geluidskwaliteit van de interne microfoon. Deze is speciaal ontwikkeld om stemmen te isoleren en omgevingsgeluid te onderdrukken. Met de camera komt ook een speciale windvanger die je zonder extra accessoires in de accessoireschoen schuift. Buiten vloggen met wind zal dus geen probleem meer zijn.

Sony-DSC-ZV1-compact-vlog-camera-cameradeals.be

Sensor

In de camera zit een 1-inch 20 megapixel sensor verwerkt die je ook terug ziet in de Sony RX100-serie camera’s. De lens heeft een brandpuntsafstand van 24-70mm (35mm equivalent) met een diafragme van f/1.8-2.8. Je zou denken dat deze ZV1 een redesign is van de RX100, maar het is een totaal nieuwe serie omdat hij maar een aantal technieken van de RX100 serie gebruikt.

Sony-DSC-ZV1-compact-vlog-camera-cameradeals.be

Gebruik als webcam

De Sony ZV1 kan je ook gebruiken als live webcam door deze met USB aan te sluiten. Hierdoor neem je gemakkelijk live shows op, zonder dat je veel accessoires nodig hebt.

Sony-DSC-ZV1-compact-vlog-camera-cameradeals.be

Ook voor de professionele filmer aantrekkelijk

Hoewel de ZV1 zich richt op nieuwkomers in de vlog wereld, is deze camera voor de gevorderde filmer die geen systeemcamera wil ook interessant.

Video’s neem je op in 4K met maximaal 30fps en het is mogelijk de HLG en Sony S-Log gamma modi aan te zetten (S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3). Daarnaast zit er geen tijdlimiet op het filmen en kan je dus oneindig lange clips maken.

Super slowmotion is ook van de partij. In Full HD maak je beelden tot 120 frames per seconde en in de High Frame Rate stand maak je zelfs 960 beelden per seconde! De resolutie is dan wel lager dan Full HD.

Sony-DSC-ZV1-compact-vlog-camera-cameradeals.be

Beschikbaarheid

De camera is beschikbaar en te koop in juni 2020 en je kan hem al pre-orderen!

Pre order de Sony ZV1 bij Cameranu.

Videospecificaties

 

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0