Een betaalbare DIY Pinhole camera om 4×10 foto’s mee te maken komt eraan met jouw hulp

Geüpdate op 06/08/2021 door Camera Deals – Yoreh

Een zelfbouw pinhole camera voor groot formaat foto’s. Dat is wat David Hancock probeert te bouwen via Kickstarter. Een camera voor vele soorten gebruikers, maar vooral voor landschapsfotografen. 

Je zou je afvragen waarom we vandaag de dag nog naar analoge camera’s zouden omkijken, maar er zijn behoorlijk wat fotografen die er baat bij hebben. Denk aan de fotograaf die de foto graag groot print om op te hangen in een expositie. Daarbij geven de foto’s een mysterieus en bijna griezelig idee.

Het concept

De maker van deze ‘5119’ camera is David Hancock, een film fotograaf met meer dan 30.000 Youtube abonnees. Hij is een Kickstarter campagne begonnen om een betaalbaar zelfbouw pinhole camera te bouwen.

5199 pinhole camera voorbeeld foto 2

5199 pinhole camera voorbeeldfoto

Het idee van de camera is dat hij makkelijk te gebruiken is, door iedereen. Het idee kwam doordat een vriend David zijn handen niet goed kon gebruiken hierdoor ook de knoppen op de camera niet kon bedienen.

Zelfbouw camera

Er zijn vier ‘5119 camera’s’ beschikbaar voor Kickstarter backers, waar de goedkoopste $185 kost. Alle camera’s gebruiken groot film om ervoor te zorgen dat je foto’s van hoge kwaliteit krijgt. Levering moet plaatsvinden in december 2021.

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/034/294/110/113ec5eb63c2de1473c690695780c44f_original.jpg

In het pakket krijg je alles wat je nodig hebt om de camera te bouwen. De camera is gebouwd van multiplex hout en afgewerkt met dik licht absorberend vilt in plaats van verf. Dit voorkomt dat licht ontsnapt.

Het hout is niet afgewerkt en je kan deze zelf vormgeven naar keuze, of laten zoals hij er uitziet.

5199 pinhole camera voorbeeld foto

Voorbeeld foto 5199 pinhole camera

 Unieke camera

De camera is volgens Hancock uniek omdat het volgens hem de eerste 4×10 camera op kickstarter is. Volgens hem is het de eerste camera die twee 4×5 films kan dragen die Diptych foto’s kunnen maken.

De 5199 camera is een interessant project waar je meer over kan lezen op de Kickstarter pagina.

Tags:

Camera Deals - Yoreh

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0