Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Met deze 7 simpele trucs maak je betere landschapsfoto’s

Omslagfoto door Nigel Danson.

Landschapsfotografie is uiteraard veel meer dan gewoon een foto nemen van een landschap. De kleinste details en elementen bepalen of je een slechte, oké, goede of wow-foto maakt. In deze video van Nigel Danson legt hij uit hoe je met 7 simpele trucjes een betere landschapsfoto kan maken. 

Nigel geeft het zelf al aan; de tips in deze video zijn geen standaard regels, maar meer handvatten die je kunnen helpen om een betere foto te maken.

Hieronder vertellen we kort welke tips Nigel geeft, maar als je een uitgebreide uitleg wil, dan raden we je aan om de hele video te bekijken. In de video geeft hij voorbeelden aan de hand van foto’s die hij heeft gemaakt.

Knijp je ogen samen

Wanneer je jouw ogen samen knijpt verlies je de details en zie je alleen nog de hoofdelementen van de elementen voor je. Dit kan helpen om een storende of missende elementen aan te passen. Een andere manier is om je telefoon te gebruiken, deze op je hand te focussen en vervolgens de focus vast te zetten. Wanneer je nu de telefoon op het landschap richt heb je een soort natuurlijk Gaussian Blur waardoor je het effect van samenknijpende ogen simuleert.

terug naar menu ↑

Bekijk de foto ondersteboven

Het bekijken van de foto ondersteboven helpt bij het detecteren van storende elementen. Soms maak je een foto waarbij je maar niet weet wat er niet klopt, totdat je deze ondersteboven houdt. Ook hierbij kan je de telefoon gebruiken en deze ondersteboven houden (wanneer je de rotatie vast zet). Wanneer de foto ondersteboven in balans is, weet je dat je een goede compositie te pakken hebt

terug naar menu ↑

Gebruik je telefoon of camera om je frame te zoeken

Wanneer ik fotografeer gebruik ik meestal mijn ogen om een bepaalde hoek of compositie te gebruiken. In plaats daarvan kan je ook je camera of je telefoon gebruiken om de compositie te vinden.

terug naar menu ↑

Zet je camera in zwart-wit

Dit kan zowel met telefoon als fototoestel. Zet je camera in RAW monochroom zodat je de kleurinformatie houdt. Dankzij zwart-wit ga je makkelijker de structuur van een foto zien. Het haalt de onnodige elementen uit de foto en laat je een betere beslissingen maken over hoe je het frame maakt. Je compositie wordt beter, omdat je niet op de kleuren let.

terug naar menu ↑

Check of kleuren met dezelfde tint niet met elkaar concurreren

Wanneer je, bijvoorbeeld, in het bos fotografeert, dan hebben de boomstammen vaak dezelfde kleur of tint. Door de hoeveelheid aan kleuren kan het oog gaan focussen op elementen die jij niet bedoeld. Lijdende lijnen worden belangrijk wanneer je fotografeert op plekken met veel dezelfde kleurtinten.

terug naar menu ↑

Bottom 3rd

De onderkant van de foto, 1/3e, kan veel afleiding geven als je deze niet goed plaats. Is er teveel voorgrond, dan heb je een foto die niet in balans is, is er te weinig, dan voelt het alsof je in een gat valt. Een goede 1/3e vulling van de onderkant van je foto is dus heel belangrijk.

terug naar menu ↑

Neem een 5-minuten pauze

Neem een 5-minuten pauze wanneer je de compositie of foto hebt gemaakt. Na het maken, neem dan even pauze en kijk er dan nog eens naar. Doe het opnieuw of pas het aan. Na die vijf minuten kijk je er namelijk anders naar.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0