Bekijk de 10 miljard pixel foto van Vermeers Het Meisje met de Parel

Geüpdate op 23/01/2021 door Camera Deals – Yoreh

Het maakt niet uit of je wel of niet van de klassieke schilderkunst houdt, het bekijken van dit schilderij met microscopische details is heel bijzonder. Hirox Europe heeft een 3D microscopische foto van Het Meisje met de Parel gemaakt die bestaat uit 10 miljard pixels. 

Het Meisje met de Parel

Het Meisje met de Parel is het meest bekende werk van de Hollandse Meester Johannes Vermeer en is geschilderd tussen 1665 en 1667. Sinds 1902 in het bezit van Mauritshuis Den Haag en vandaag de dag daar nog steeds te bewonderen. Dit schilderij is geen portret (in opdracht), maar werk voor de open markt. De modellen zijn bijna altijd anoniem en het ’tronie’ genre, populair geworden vanwege Rembrandt, was in die tijd zeer ongebruikelijk. Wie het meisje in het schilderij is, weet nog steeds niemand zeker.

Negenduizend foto’s

Voor het digitaliseren van dit werk word een microscoop gebruikt die 9000 foto’s neemt met verschillende focuspunten. Deze foto’s worden later automatisch aan elkaar geplakt tot één grote foto. Omdat de verschillende focus- en dieptepunten zijn vastgelegd kon men daardoor ook een 3D-render van het schilderij maken. Dankzij de 3D-render is het mogelijk om de schildertechnieken vanuit hoeken te bekijken die tot dus ver niet mogelijk waren. Vooral voor schilders is dit heel interessant.

1-miljard-megapixel-foto-van-johannes-vermeer-het-meisje-met-de-parel-cameradeals.be

Foto: Hirox Europe – 3D-render

Hirox Europe heeft een 3D digitale microscoop gebruikt om deze panorama te creëren. De microscoop heeft een CMOS-sensor die gebruik maakt van lenzen geprocedeerd door Hirox zelf. De microscoop had meer dan 15 uur nodig om alle foto’s te maken en dat leidde tot een foto met een resolutie van 93,205 × 108,565 pixels, of wel 10 gigapixels, 10 miljard pixels.

1-miljard-megapixel-foto-van-johannes-vermeer-het-meisje-met-de-parel-cameradeals.be

Foto: Hirox Europe

De meest geavanceerde fotocamera’s van dit moment hebben sensoren met 150 megapixels en modellen als de Phase One 1Q4 of Hasselbald H6D 400c kunnen dankzij pixelshift technologie foto’s maken tot 400 megapixel. In vergelijking met de Hirox print zijn dat dus niet heel veel pixels.

Je kunt de foto van Het Meisje met de Parel zelf bekijken in detail en 3D.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0