Is deze Mars drone de tofste drone ooit?

Geüpdate op 04/03/2021 door Camera Deals – Yoreh

Allemaal leuk en aardig die DJI Mavic 2 Pro en DJI FPV drones, maar dat is niets vergeleken bij de NASA Mars Perseverance drone die op Mars aan het werk gaat.

De drone, die meer wordt beschreven als een helikopter, heeft camera’s en moet op ten duur de oppervlakte van de planeet vastleggen. De eVOTL (Electric Vertical Take-Off and Landing) is de officiële naam van het toestel en zat onder de Mars Rover gemonteerd tijdens de reis van 482 miljoen kilometer naar Mars.

Bekijk ook: de beste drones van dit moment

Er zijn in totaal zes lithium-ion accu’s aan boord om te drone in de lucht te houden. Opvallend genoeg zijn deze maar 15 procent van het gehele gewicht. De drone heeft twee camera’s waarvan één in kleur en één zwart-wit. De kleurencamera is horizontaal gemonteerd en zal de beelden maken, terwijl de zwart-wit camera voor navigatie wordt gebruikt.

De rotorbladen zijn 48.7 centimeter lang en de vier bladen roteren in tegengestelde richting met 2400 RPM. Dit moet ervoor zorgen dat de drone in de lucht blijft vanwege de dunne atmosfeer op Mars. De bladen roteren vijf keer vaker per minuut dan bij een normale helikopter.

Communiceren met Aarde

De helikopter kan communiceren met NASA via de Rover, maar hij wordt niet handmatig bestuurd. Dit komt doordat het 12 minuten duurt om een signaal van planeet naar planeet te sturen. Daarom vliegt de helikopter op voor-programmeerde test scripts. De drone gaat alleen aan de slag als hij vanuit NASA een signaal ontvangt.

De eerste vlucht is waarschijnlijk in April 2021 en daarna zouden we een hoop mooie foto’s binnen moeten krijgen.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0