Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes

Geweldige en grappige foto’s van de Wildlife Photographer of the Year LUMIX People’s Choice Award 2019

Er zijn vele fotografie wedstrijden en eerder kon je al naar de Wildlife Comedy foto’s kijken. Ook de foto’s van de Wildlife Photographer of the Year LUMIX People’s Chose Award zijn echt geweldig. De winnende foto is gemaakt in een metrostation in Londen: twee vechtende muizen. 

Voor de competitie zijn maar liefst 45,000 foto’s ingestuurd en de winnende People Choice foto heeft 28,000 stemmen gehad. Hieronder vind je de 25 short-list foto’s. Wil je ze in het echt bekijken? Dat kan in het Natural History Museum in Londen tot 31 mei 2020.

Station squabble door Sam Rowley, Verenigd Koninkrijk

Het winnende shot is een zeer amuserende plaat waarbij twee muizen vechten om een broodkruimel. Het hele gevecht duurde nog geen seconde en om deze foto te kunnen maken moest fotograaf Sam Rowley plat op het perron gaan liggen.

Station squabble door Sam Rowley, VK

Tender play door Steve Levi, USA

Het was begin maart en na 10 dagen zoeken zag Steve zag deze moeder ijsbeer en haar twee welpen. Ze hadden onlangs hun kraamkamer verlaten in Wapusk National Park, Canada, om de lange reis naar het zee-ijs te beginnen, zodat hun moeder kon voeden. Na een dutje waren de welpen in een speelse bui. (Afbeelding credit: Steve Levi / Wildlife Photographer of the Year)

Family get-together door Michael Schober, Austria

Marmotten zijn gewend geraakt aan de aanwezigheid van mensen in het nationale park Hohe Tauern, Oostenrijk en ze laten mensen ze van dichtbij observeren en fotograferen. Dit gedrag is gunstig voor de marmotten, omdat menselijke bewegingen roofdieren zoals steenarenden afschrikken. (Afbeelding credit: Michael Schober / Wildlife Photographer of the Year).

Matching outfits Door Michel Zoghzoghi, Libanon

Pantanal, Brazilië. Het was halverwege de middag op de Cuiaba-rivier toen onze gids Regina ons vertelde dat ze zojuist had vernomen dat er een vrouwelijke Jaguar met haar welp op een mooi open zandstrand aan de Tres Irmaos-rivier was. We besloten meteen om te kijken in de hoop dat ze er nog zouden zijn. Toen we dichterbij kwamen zagen we meer dan 10 boten vertrekken aangezien het tweetal de beschutting al had opgezocht. We besloten te blijven, in de hoop dat ze weer zouden verschijnen. We hoorden plotseling een plons in het water en zagen recht voor ons de moeder en de welp de rivier oversteken. De welp hield iets vast dat op haar staart leek. Toen ze uit het water kwamen realiseerden we ons dat ze beiden een anaconda vasthielden. Er klonk gedempt geschreeuw op de boot omdat niets ons hierop had voorbereid. De moeder keek vooruit, waarschijnlijk haar omgeving aan het controleren. De welp keek naar zijn moeder terwijl hij de slang vasthield. De vorm van de anaconda, het kleurenpatroon dat overeenkomt met dat van de jaguars en zijn mond wijd open, maken een al verbazingwekkende scène bijna surrealistisch. In al deze opwinding heb ik mijn instellingen kunnen aanpassen en de foto kunnen maken.

Captive door Marcus Westberg, Zweden

Een Giant panda zit in zijn kooi in een fokcentrum in Shaanxi, China. Terwijl de wilde panda populatie groeit is het onduidelijk wat het doel is van dergelijke foc-centra, aangezien er geen duidelijk plan is om de dieren weer los te laten in het wild.

Trustful door Ingo Ardnt, Duitsland

Al meer dan twee jaar volgt Ingo de poema’s van het nationale park Torres del Paine, in Patagonië, Chili. Deze vrouw was zo gewend aan zijn aanwezigheid dat ze op een dag in de buurt in slaap viel. Bij het ontwaken keek ze hem op een vertrouwde manier aan en hij kon dit portret van een volledig ontspannen poema vastleggen. 

Inquisitive door Audan Rikardsen, Noorwegen

Vanuit een schuilplaats aan de kust van Noord-Noorwegen had Audun drie jaar planning nodig om deze majestueuze roofvogel in zijn kustmilieu te vangen. Na enige tijd werd de steenarend nieuwsgierig en leek het leuk om in de schijnwerpers te staan.

 

Big ears door Valeriy Maleev, Rusland


Valeriy was op een zomerexpeditie naar het Mongoolse deel van de Gobi-woestijn toen hij een langwerpige jerboa tegenkwam. Terwijl bloed door de oren van deze meestal nachtdieren beweegt, verdwijnt overtollige warmte over de huid en kan de jerboa koel blijven.

Winter’s tale door Valeriy Maleev, Rusland

Valeriy kwam de kat van deze Pallas tegen toen hij op jacht was in de Mongoolse graslanden. Het was -42 ° C (-44 ° F) op die ijzige dag, maar het sprookjesachtige tafereel maakte de kou ongedaan. De katten van Pallas zijn niet groter dan een huiskat en besluipen kleine knaagdieren, vogels en af en toe insecten.

Training session door Stefan Christmann, Duitsland

Toen Stefan dit pinguïnpaar in Atka Bay, Antarctica tegenkwam, schijnbaar met een ei, was hij verrast omdat het te vroeg in het seizoen was om eieren te leggen. Bij nadere inspectie ontdekte hij dat het ei een sneeuwbal was! Misschien was het ijverige paar bezig met het overbrengen van eieren als voorbereiding op het moment dat hun echte ei arriveerde. Dit is mogelijk de eerste keer dat het ooit is waargenomen en gedocumenteerd.

Bon appétit door Lucas Bustamente, Ecuador

Nachtwandelingen door de Ecuadoriaanse jungle zijn een van Lucas ‘favoriete activiteiten. Met een grote interesse in herpetologie was hij dolblij om deze vermoeide regenkikker te zien die in de regio overvloedig aanwezig is. Het had net een baby-vogelspin gevangen en zijn komische uitdrukking zei: ‘Caught in the act!’

The unwelcome visitor door Salvador Colvée Nebot, Spanje

Gedurende een aantal maanden zag Salvador verschillende vogelsoorten de dode bloemsteel van de agave in Valencia, Spanje gebruiken als een baars voordat ze afdaalden naar een kleine vijver om te drinken. Een paar gewone torenvalken waren frequente bezoekers, maar elke keer dat ze kwamen, zouden eksters hen lastig vallen.

Mother knows best door Marion Volborn, Duitsland

Tijdens een uitstapje naar de Nakina-rivier in British Columbia, Canada, zag Marion een grizzlybeer en haar jonge welp een boom benaderen. De moederbeer begon tegen de boomstam te wrijven en werd kort gevolgd door de welp, die zijn moeder imiteerde.

Beak to beak door Caludio Contreras Koob, Mexico

Het biosfeerreservaat Ría Lagartos in de staat Yucatán is de thuisbasis van de grootste kudde Caribische flamingo’s in Mexico. Dit kuiken is minder dan vijf dagen oud – het zal nog minder dan een week in zijn nest blijven voordat het zich aansluit bij een kinderdagverblijf van andere jongeren die ronddwalen in de kolonie op zoek naar voedsel.

Teamwork door Jake Davis, USA

Jake was op een boot voor de kust van Great Bear Rainforest, British Columbia, Canada, waar hij zag hoe bultruggen op vis jagen. Hier duikt de leider walvis om de vis te lokaliseren, Zodra de vissen zijn gevonden zwemt de rest van de groep in cirkels terwijl bellen worden geblazen die een net vormen. De vissen kunnen niet ontsnappen en de walvissen hebben een lekker maaltje.

A pulsing sea door David Doubilet, USA

Een school roodbaars triggerfish vormt een wolk van silhouettes in de rivier van ter dood veroordeelde Blennies die over het koraal stromen in Verde Island Passage, Filippijnen. De Passage, een zeestraat die de eilanden Luzon en Mindoro scheidt, is een van de meest productieve mariene ecosystemen ter wereld.

Dressed for dawn, Csaba Tökölyi, Hongarije

Csaba had de hele nacht in een schuilplaats de nachtelijke soorten en hun activiteiten gefotografeerd, maar toen het gouden licht van de dageraad weerspiegelde op het wateroppervlak, stopte een zilverreiger in prachtig broedkleed vlak bij. De langwerpige schouderveren bedekten de vogel alsof hij een jurk droeg.

Losing the fight door Aaron Gekoski, VK

Orang-oetans worden al tientallen jaren gebruikt in vernederende uitvoeringen in Safari World, Bangkok – en vele andere locaties. De shows werden in 2004 tijdelijk gestopt vanwege internationale druk, maar vandaag de dag gaan de shows gewiib door – twee keer per dag, elke dag – met honderden mensen die betalen om de orang-oetans te zien boxen, dansen en drummen.

The surrogate mother door Martin Buzora, Canada

Elias Mugambi is een ranger bij Lewa Wildlife Conservancy in het noorden van Kenia. Hij is vaak weken weg van zijn familie om te zorgen voor zwarte wees-neushoorns zoals Kitui hier. De jonge neushoorns zijn in het reservaat als gevolg van stroperij of omdat hun moeders blind zijn en niet goed voor ze kunnen zorgen in het wild.

Ocean’s signature door Angel Fitor, Spanje

Angel nam deze foto in de wateren van Alicante, Spanje. Ondergedompeld in een sterke stroming, draait een golvende salp-kettingt zich grillige vormen. Salpen bewegen door samentrekken, waardoor water door hun gelatineuze lichamen wordt gepompt.

A suitable gift door Marco Valentini, Italië

Marco was in Hortobágyi Nationaal Park, Hongarije toen hij deze torenvalken zag die typisch verkering gedrag vertoonden. Hier heeft het vrouwtje net een offer ontvangen van haar aanbidder: een groene hagedis.

What a poser door Clement Mwangi, Kenia

In het Masai Mara National Reserve in Kenia bracht Clement tijd door met het observeren van dit prachtige luipaard, terwijl ze de laatste warme stralen van de ondergaande zon opnam. Clement realiseert zich om de simpele momenten in het leven te waarderen – zich er maar al te goed van bewust dat je als natuurfotograaf soms het uitzonderlijke kunt missen terwijl je op zoek bent naar het ongewone.

The humpback calf door Wayne Osborn, Australië

Wayne zag dit mannelijke bultrug kalf en zijn moeder tijdens het duiken voor de Vava’u eilanden-groep in het Koninkrijk Tonga. Het kalf hield Wayne nieuwsgierig in de gaten terwijl het draaide en terugkeerde naar zijn moeder om te zogen. Ze was ontspannen en onbeweeglijk 20 meter (65 voet) diep onder water.

Meeting place door Yaz Loukhal, Frankrijk

Na een zware reis over zee naar het afgelegen Snow Hill-eiland voor de oostkust van de Antarctische Penisula, vloog Yaz per helikopter en trok vervolgens door dikke sneeuw om de kiezerspinguïn kolonie te bereiken. Zijn inspanningen werden beloond met dit ongelooflijke foto van de hele kolonie.

Spot the reindeer door Francis De Andres, Spanje

De omstandigheden om te fotograferen op de Noorse archipel Svalbard zijn extreem, maar de natuur heeft zich aangepast aan de omgeving en de vriestemperaturen. Francis vond deze groep van witte arctische rendieren, die hem observeerden, zowel nieuwsgierig als charmant.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

 

Cameraland - Nieuwe & Tweedehands Camera's

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0