Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes

Winnende foto’s van de Royal Society competitie

De Royal Society Publishing Photography Competition is een wedstrijd waarbij wetenschappers van over de hele wereld wordt gevraagd om hun foto’s in te sturen die vallen in de categorie Astronomie, Ecologie and Klimaat wetenschap, Gedrag, Klimatologie en Micro-fotografie. De foto’s stroomden binnen en resulteerde in prachtige wildlife en microscopische plaatjes. 

Aleks Labuda nam deel in de Micro-fotografie categorie en zijn foto is er als winnende uitgekomen. De foto ‘Quantum Droplets’ heeft gewonnen omdat de foto beide prachtig is als een goed verhaal herbergt.

Door Aleks Labuda

Wat we zien zijn siliconen olie balletjes die constant blijven zweven bij een trilling van 15Hz. Voor de wetenschapper biedt dit inzicht in de mysterie van de golf-deeltjes dualiteit. Ingewikkeld, maar prachtig! De foto is gemaakt met een Nikon D700 op 105mm, ISO 200 en sluitertijd 1/200.

Alle winnende foto’s vind je op de website van Royal Society. Wil je ook meedoen in 2020? Dat kan! Houd dan hun competitiepagina in de gaten.

‘Jellyfish association’ door Eduardo Sampaio, Behavior 2e plaats (foto door Eduardo Sampaio) 

 

‘Halo’ door Mikhail Kapychka, Astronomy Winnaar (Foto door Mikhail Kapychka)

 

‘Fade to white’ door Morgan Bennett-Smith, Ecology and Environmental science Winnaar (Foto door Morgan Bennett-Smith)

 

‘A vigilant soldier’ Foto door Abhijeet Bayani

 

‘Twister in the Yukon’ door Lauren Marchant, Earth Science and Climatology Winnaar (Foto door Lauren Marchant)

 

‘Taranaki Stars’ door James Orr, Astronomy Runner up (Foto door James Orr)

‘Mudskipper turf war’ door Daniel Field, Behavior Winner (Foto door Daniel Field)

 ‘Magnetostatic spawn’ Foto door: Aleks Labuda

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Cameraland - Nieuwe & Tweedehands Camera's

1 Reactie
  1. Ik vind het toch jammer dat ik altijd het ene moment mis om zulke prachtige foto’s te maken. Bizar om te denken dat je bij die microscoop foto’s ook gewoon kan photoshoppen, maar dat dit dus gewoon echt is. Althans?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0