Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

8K 30fps film, 30 foto’s per seconde en 45MP sensor in de Canon EOS R3

Geüpdate op 29/04/2021 door Camera Deals – Yoreh

Toen de EOS R3 kortgeleden werd aangekondigd wisten we alleen hoe hij er uit ziet en dat het een professioneel vlaggenschip is. Er zijn bronnen die beweren te weten wat er in de camera zit. 

Zo zou de camera een “resolutie truc” hebben waardoor je nóg grotere foto’s kan maken. De Canon EOS R3 is een nieuw ontworpen systeemcamera bedoeld voor het professionele Wildlife fotografie en sport segment. Dit is onder andere te zien aan de dubbele grip.

Wees de eerste die de EOS R3 in handen heeft door een pre-order te plaatsen bij Kamera-Express.nl of Kamera-Express.be!

30 foto’s per seconde

De camera kan 30 foto’s per seconde maken, wat de Sony A1 ook doet, en heeft een door Canon ontworpen Backside Illuminated Sensor. Sensoren als deze vangen licht beter op en verwerken meer informatie.

Focus verleggen met je oog

Wat we ook al wisten is dat het nieuwe vlaggenschip de mogelijkheid krijgt om de focus te verleggen door er naar te kijken. Deze techniek is in de jaren 90 al uitgevonden door Canon en nu verbetert en geïmplementeerd.

Nieuwe specificaties beschikbaar

Hoewel er nog niets officieel is denkt Canon Watch te weten welke specificaties er in de camera zitten. Het gaat hierbij om geruchten:

 • 45 megapixel sensor
 • Quad-Pixel Autofocus
 • 60 fps met Quad-Pixel Autofocus
 • 20fps met mechanische sluiter
 • 30 fps met elektronische sluiter
 • Nieuw White Balance systeem
 • 8K 30fps RAW film

Resolutie truc: Pixelshift

De resolutie truc zou neerkomen op Pixelshift. Een techniek waarbij de camera meerdere foto’s neemt en bij elke foto de sensor een pixel verschuift. Hierdoor krijg je een extra grote resolutie. Wat deze resolutie precies is, is niet bekend. Maar een resolutie tussen de 150MP en 240MP zou niet gek zijn.

Geruchten

Het is niet duidelijk of de 60fps naar foto’s of frames per seconde verwijst en we moeten dus afwachten wat dit getal precies betekent. De Canon EOS 1D x Mark III schiet maximaal 16 foto’s per seconde en daardoor lijkt 20fps met de mechanische sluiter extreem. Er zijn namelijk grenzen aan hoe snel fysieke onderdelen kunnen bewegen.

Hoewel we alles met een korrel zout moeten nemen, weten we ook dat de techniek snel gaat en dat de genoemde specificaties niet onmogelijk zijn.

Wees de eerste die de EOS R3 in handen heeft door een pre-order te plaatsen bij Kamera-Express.nl of Kamera-Express.be!

Pro Canon Camera’s

3 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Wat een gave camera. Deze camera vervangt 3 top end Canon DSLR camera’s voor mij. De snelheid, gebruiksgemak en de fantastische foto’s die uit deze camera komen zijn werkelijk absurd goed. De constructie is vergelijkbaar als een R en 5D IV die in elkaar is gekneed, de resolutie van de 5DS R en de snelheid van een 1D X. Als pro fotograaf kan ik niks anders dan dit wensen.

 2. Wat is dit een geweldige camera! De snelheid van focus, het aantal scherpstelpunten, de resolutie.. het is allemaal top! Ik dacht dat dit ongetwijfeld heel veel accu zou vreten, dus gelijk de grip plus een extra accu erbij genomen. Gelukkig gaat de camera zeer goed om met de accu. Een volle dag fotograferen, zo’n 3.500 foto’s via de viewfinder en het lcd scherm en nog steeds 30% over in beide accu’s!!! De ISO draaiknop is ook echt zo ontzettend handig. Knoppen uitgebreid instelbaar. Het voelt direct vertrouwd.

 3. Na 6 eerdere Canon spiegelreflex camera’s is de overgang naar de R5 wellicht het grootst, in positieve zin. Vooral de enorme snelheid maakt veel indruk. 20 foto’s per seconde met perfecte autofocus is werkelijk overrompelend en vraagt wel enige aanpassing in workflow.

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0