Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Canon EOS M50 Mark II: dit is wat we er over weten

De Canon EOS M50 werd gelanceerd in 2018 en is tot vandaag de dag nog steeds een van de beste beginner systeemcamera’s die je kan kopen. De camera heeft een zoeker, dual pixel autofocus en kost minder dan €500. De camera is vooral populair onder reizigers en een van de beste verkopende Canon systeemcamera’s in Japan, N-Amerika en Europa.

Hoewel de Canon EOS M50 een zeer degelijke camera is, heeft hij toch wel een aantal gebreken. Dat is ook de reden dat er geruchten rond gaan over een tweede versie van dit fijne model.

Canon EOS M50 Body

Wat is er nieuw in de M50 Mark II?

Het idee van de M50 Mark II is dat het gat tussen dit instapmodel en de M6 Mark II minder groot wordt.

De huidige M50 heeft een ingebouwde tijdslimiet wanneer je filmt, waardoor je geen langere videoclips opneemt. Deze restrictie zou moeten verdwijnen zodat je langer dan 29 minuten aan film kan draaien.

Om het gat met de M6 II te verkleinen verwacht men ook in-body beeldstabilisatie, iets dat een grote bonus is voor een kleine APS-C camera. Vaak betekent in-body beeldstabilisatie wel dat de body groter wordt.

Sensor

Het goed geïnformeerde Canon Rumors liet eind 2019 doorschemeren dat een 32.5 megapixel APS-C CMOS sensor tot de mogelijkheden behoort. Dit zou een upgrade betekenen ten opzichte van de huidige 24.1 MP sensor in de M50.

Beeldprocessor

In 2019 gaf dezelfde website aan dat het nieuwe model een DIGIC 8 beeldprocessor zou hebben, maar Canon heeft inmiddels aangegeven dat camera’s gebruik gaan maken van hun nieuwe DIGIC X beeldprocessoren, die je ook in de nieuwe Canon EOS R5 en EOS R6 vindt. Hierbij zou elk model een eigen versie van de processor krijgen. Een DIGIC X in de M50 Mark II lijkt dus ook een optie.

Een nieuwe beeldprocessor betekent dat de camera sneller is en daarmee ook meer foto’s per seconden kan schieten. De M6 Mark II heeft een fps van 14, terwijl de M50 er 10 per seconde maakt en dat terwijl de M6 II de oudere DIGIC 8 processor gebruikt.

Canon EOS M50 + 15-45mm

Filmen

De grootste zwakte van de huidige M50 zijn de filmmogelijkheden. Hoewel de camera filmt in 4K, een kantelbaar scherm heeft en dus goed is vloggen, zit er wel een 1.6x crop op de video. Dat betekent dat je beeld is ingezoomd en dat het lastig is om jezelf goed in beeld te houden wanneer je jezelf filmt vanuit de hand.

Het lijkt meer dan logisch dat de M50 Mark II géén crop heeft en wellicht ook op 30fps in 4K en 120fps in Full HD kan filmen.

Als het Canon lukt om IBIS (stabilisatie) in de camera te verwerken dan kan het een gooi doen naar een van de beste vlogcamera’s.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS M50

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS M6 Mark II

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Canon EOS M6 Mark II systeemcamera Body
Laatste updates:
  • €749,00 - 01/01/2021
  • €839,00 - 04/12/2020
  • €749,00 - 28/11/2020
  • €839,00 - 26/10/2020
  • €804,33 - 25/10/2020
  • €839,00 - 22/10/2020
Sinds: 22/10/2020
  • Hoogste prijs: €839,00 - 22/10/2020
  • Laagste prijs: €749,00 - 28/11/2020

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0