Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Canon EOS R5 prijs gelekt: €4500. beschikbaar in Augustus en RAW-formaat

Of het bewust is of niet weten we niet, maar er is een prijslijst gelekt met onder andere de kosten voor de nieuwe EOS R5. Het is echter niet duidelijk voor welk land deze prijslijst is bedoeld. Vooralsnog lijkt het erop dat je de EOS R5 voor zo’n €4500 in je bezit hebt en dat is geen gekke prijs voor een camera als deze.

De geruchten website Canon Rumors laat ook weten dat de huidige prijs per land kan verschillen omdat we in Europa allemaal met andere BTW tarieven werken. Voor Nederlandse en Belgische kopers houdt dit in dat je €3720 excl. btw betaald. Dat zou zeker geen vervelende prijs zijn!

Met een prijs als deze lijkt het erop dat de R5 in de voetsporen van de EOS 5D IV spiegelreflexcamera stapt. Tijdens de introductie van deze camera werd hij verkocht voor zo’n €4129.

Dezelfde bron die Canon Rumors gebruikt meld ook dat de EOS R5 waarschijnlijk niet in juli, maar aan het begin van augustus 2020 beschikbaar is. In hoeverre dit allemaal klopt weten we wanneer de EOS R5 en EOS R6 officieel worden geïntroduceerd in begin juli.

Canon RAW-formaat onthuld

Tot nu weten we dat de Canon EOS R5 kan filmen in 8K RAW 29.97fps en 4K 4:2:2 10-bit intern tot maximaal 119.9fps H.265. Voor zowel 8K als 4K wordt gebruik gemaakt van Dual Pixel CMOS AF in combinatie met het nieuwe in-body beeldstabilisatie systeem. Voor de grootste professionals onder ons is het filmen in 8K RAW een geweldige feature, alleen is dit iets waar Canon nog niets over heeft losgelaten. Maar dankzij een update van Premiere Pro heeft Adobe dit geheim (waarschijnlijk) weggegeven.

De nieuwe update ondersteund het inladen van Red Komodo, EOS R5 en Canon EOS 1D X Mark III videobeelden. Voor Canon beelden ondersteund Premiere Pro alleen Canon Cinema RAW Light (.crm) bestanden en het is dus veilig om aan te nemen dat de R5 ook dit soort RAW bestanden zal voortbrengen.

Het introduceren van hetzelfde RAW-formaat voor de R5 zou een slimme zet zijn, aangezien deze camera goed te gebruiken is als B- of C-camera in combinatie met de EOS C300 Mark II.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0