Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Een Canon EOS R5s met 100 megapixels in 2022

blank
blank

Canon lijkt niet alleen in te zetten op de komst van de Canon EOS R1, maar wil met de Canon EOS R5s hun aanbod nóg diverser maken. Deze full frame systeemcamera heeft volgens de geruchten meer dan 100 megapixels. 

Het gerucht dat via Canon Rumors komt geeft aan dat het niet zomaar een EOS R5s in een Canon EOS R5 body is, maar dat er aanpassingen komen die zich vooral lenen voor landschaps- en studiofotografie. Een camera als deze zou overeen komen met de Canon EOS 5Ds en EOS 5Dr, wat de spiegelreflexcamera varianten zijn. Deze modellen zijn op dit moment de Canon fotocamera’s met het hoogste megapixel aantal.

Het gerucht gaat al langer

Het gerucht dat er een EOS R5s of andere super resolutie EOS R komt gaat al een tijdje. Hierbij was het toen de vraag of het over een 90 megapixel sensor zou gaan die 300MP foto’s kan nemen via Pixel Shift. Op dit moment is er geen Canon sensor die dit aantal pixels kan verwerken en daarom kijken we dus naar een volledig nieuwe sensor.

Aan de leiding

Volgens de Canon geruchten website heeft het bedrijf nog niet besloten welke sensor er in de camera wordt geplaatst, maar dat het wel om een 100 MP+ model gaat. Als dit klopt, dan evenaart de camera de Fujifilm GFX 100 en Fujifilm GFX 100s en haalt het de 61MP van de Sony A7R IV zelfs in.

Het zijn nog geruchten en het zal een behoorlijke uitdaging worden om meer dan 100 megapixels op een 35mm full frame sensor te plaatsen. Maar Canon is wel een van de camera fabrikanten die dit kan.

Snel meer!

De beste prijs van vandaag voor de Canon EOS R5

Laatste Amazon prijsupdate was: 18/03/2021 11:31
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart