Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Een 20MP Micro FourThirds sensor én 6x zoom camera voor de DJI Mavic 3 Pro?

Geüpdate op 28/09/2021 door Camera Deals – Yoreh

Er gaan geruchten dat de DJI Mavic 3 Pro een Micro Four Thirds sensor én 6x zoom camera krijgt. Dit zal een behoorlijke sensor upgrade zijn ten opzichte van de DJI Mavic 2 Pro. De DJI Mavic 2 Pro heeft een 1 inch sensor en als het gerucht klopt wordt die van de Mavic 3 Pro een stuk groter. 

Het gerucht gaat dat er niet één, maar twee camera’s op de Mavic 3 Pro komen. De eerste camera heeft een 20.8 megapixel MFT-sensor met groothoeklens, terwijl de tweede over een 1/2.3″ sensor en 6x zoom lens beschikt. Toen de DJI Mavic 2 Pro in 2018 uitkwam, had deze een 1-inch sensor. Voor een andere drone met 1-inch sensor kan je naar de DJI Air 2s kijken, die ook 1 een inch sensor heeft. De Micro Four Thirds sensoren vinden we normaliter alleen in systeemcamera’s.

Een 20.8MP MFT-sensor

Het gerucht komt van Photo Rumors dat zegt te weten dat er een 20.8 megapixel MFT-sensor in de DJI Mavic 3 Pro zal komen. Deze Stacked Sensor zal lijken op die in de DJI Zenmus X5S zit. Dit zou betekenen dat de DJI Mavic 3 Pro in 4K 60fps en 5.2K 30fps kan filmen. Daarbij zou de sensor 12+ stops aan dynamisch bereik hebben en filmen in 12-bit RAW. Fotografie wijs maak je tot 20 foto’s per seconde. De lens zou een beeldhoek van 84mm moeten hebben, met 24mm brandpuntsafstand en een minimale focusafstand van maar 1 meter. De F-stop is in te stellen van f/2.8 tot f/11.

DJI-Mavic-3-por-render

Een render van de DJI Mavic 3 Pro. Onwaarschijnlijke uitvoering.

De DJI Zenmuse X5S kost op dit moment zo’n €2245 voor alleen de camera. Dan moet je de drone en toebehoren nog erbij kopen. De DJI Mavic 3 Pro zal geen goedkope drone zijn, maar zal ook niet meer kosten dan de eerder genoemde prijs.

DJI-Mavic-3-Pro-schetsen

Schets van DJI Mavic 3 Pro met MFT-sensor

Een vaste 6x zoom lens

De tweede camera is een zoomlens die vast op 6x vergroting staat. Deze 160mm lens maakt gebruik van een 1/2″-sensor en een vast diafragma van f/4.4 De beeldhoek bedraagt 15 graden en kan focussen vanaf 3 meter.

Langer vliegen en groter bereik

Alsof twee lenzen nog niet genoeg zijn kan de Mavic 3 Pro ook langer in de lucht blijven. De drone wordt dertien gram zwaarder dan de Mavic 2 Pro, maar kan met zijn 920 gram tot 46 minuten lang in de lucht blijven. Daarbij wordt het bereik vergroot en kan je tot 15km vliegen.

Twee drone versies

Volgens DroneDJ komen er twee modellen van de DJI Mavic 3 Pro op de markt; een normale en cine variant. De Cine-versie zou een ingeouwde SSD hebben met een 1Gbit/s-datakabel. Het is een duurder model dat ook de DJI Smart Controller met ingebouwd schem heeft.

Geruchten Eigenschappen DJI Mavic 3 Pro

 • 20MP Micro FourThirds sensor
 • 12MP 6x zoomcamera op 1/2″-sensor
 • Filmen in 5.2K 60fps
 • Opladen via USB-C
 • Twee drone modellen: Normaal en Cine
 • €1650
 • 920 gram
 • Ingebouwde SSD met1Gbit/s-datakabel
 • Bereik van 15km
 • Vliegen tot 46 minuten

Of de geruchten kloppen is nog afwachten, maar er zijn al we schetsen van de DJI Mavic 3 Pro online verschenen. Maar of deze kloppen is niet duidelijk. De drone wordt waarschijnlijk in november 2021 aangekondigd.

Prijzen van vandaag voor de DJI Mavic 2 Pro

Laatste Amazon prijsupdate was: 01/10/2021 09:16
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0