Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Geen Panasonic Lumix GH6, maar een Lumix GH5 Mark II

Geüpdate op 27/05/2021 door Camera Deals – Yoreh

Terwijl we eigenlijk zitten te wachten op de Panasonic Lumix GH6, lijkt het er op dat Panasonic zeer binnenkort de Panasonic Lumix GH5 Mark II aankondigt. 

Via het betrouwbare kanaal Nokishita zijn specificaties gelekt van een nieuwe Lumix GH-camera met specificaties voor de nieuwe GH-camera. Deze update is minimaal en bevat geen upgrade naar 8K-film.

Lumix GH5 Mark II updates

Volgens het lek krijgt de GH5 Mark II een 20.33 MP-sensor, dezelfde als die van de Lumix GH5, 4K/60P film en een 3.68-miljoen dot zoeker en een snellere ververssnelheid van 120fps.

Als de geruchten kloppen zal de Lumix GH5 II ook fysiek hetzelfde zijn met een body die 138.5 x 98.1 x 87.4mm meet, met een gewicht van 647 gram. Het blijft dus een ideale camera voor filmmakers die altijd onderweg zijn.

De prijs zou zo rond de €1500/1600 liggen en dat maakt hem maar een stukje duurder dan de huidige GH5, die op het moment van schrijven te koop is vanaf €1349.

Verder lijkt het erop dat meerdere soorten codecs worden ondersteund en dat de bit-rate bij film wellicht naar 14 gaat.

Wat betekent dit voor de Lumix GH6?

Wij denken niet dat dit het eind van de GH6 betekent. De huidige Lumix GH5 is vier jaar oud en na de Lumix GH5s is er niets meer gebeurd met de Lumix-lijn. Wij denken dat de GH5 II een voorproefje is en dat de GH6 later (dit jaar?) zal verschijnen. Maar het kan ook zijn dat Panasonic relevant wil blijven op de MFT-markt of wat extra geld wil verdienen.

Grote kans dat de prijs van de Panasonic Lumix GH5 nog wat zakt en daarmee wordt het een extra interessante camera.

Beste prijzen van vandaag voor de Panasonic Lumix GH5 body:

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Panasonic Lumix DMC-GH5 Camera Body Only (PAL)
Laatste updates:
  • €1.076,99 - 08/06/2021
  • €1.065,99 - 06/06/2021
  • €1.039,99 - 24/05/2021
  • €1.030,99 - 20/05/2021
Sinds: 20/05/2021
  • Hoogste prijs: €1.076,99 - 08/06/2021
  • Laagste prijs: €1.030,99 - 20/05/2021
Laatste Amazon prijsupdate was: 13/10/2021 06:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0