Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Goedkopere full frame Sony A5 of A6 is onderweg

Het fotograferen op een full frame camera is altijd voor iedereen mogelijk, maar wel alleen als je een flinke smak geld neerlegt. Het Japanse Sony wil full frame beschikbaar maken voor de personen die niet alle professionele functies hoeven, maar wel een grote sensor willen.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Sony Alpha Rumors is het 99.9% zeker dat er een nieuwe Sony full frame camera op de markt komt. De camera gaat de Sony A5 of A6 heten. De camera zou uitkomen halverwege september, maar wellicht gooit COVID-19 nog roet in het eten.

Kort geleden zijn we al verwend met de aankondiging van full frame camera’s als de Sony A7s III en Canon EOS R5 en EOS R6, maar hier moet je wel de hoofdprijs voor betalen. De A5 kan tussen A6000-serie APS-C serie en ZV-1 compact camera komen met een prijskaartje van rond de €800-900.

sony-a5-full-frame-systeemcamera-cameradeals.be

Door Yukai

Wat er duidelijk is over de Sony A5

 • Full frame systeemcamera
 • USB-C aansluiting
 • NP-FZ100 batterij
 • Microfoon én koptelefoon aansluiting
 • Wifi & bluetooth

Geruchten, maar wel zeer waarschijnlijk:

 • E-vatting
 • Het is een instapmodel
 • Het is een totaal nieuw model, dus geen A7 of A9
 • Geen viewfinder
 • Compact ontwerp zoals bij de A6xxx-serie
 • Kost rond de €800-900
 • Introductie in september (hang af van Covid-19)

Als het Sony inderdaad lukt om een camera als deze op de markt te brengen, dan vullen ze een enorm gat in de markt op. De A5 is niet alleen goed voor de beginners die met full frame wil experimenteren, ook professionals hebben de mogelijkheid om een pocket-size camera bij zich te dragen.

Zodra er méér beken is lees je het natuurlijk op Cameradeals!

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

beste-4k-6k-8k-camera-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0