Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

De Nikon Zfc is een nieuwe camera in een klassiek jasje

Geüpdate op 05/07/2021 door Camera Deals – Yoreh

In plaats van nieuwe camera met modern ontwerp, kiest Nikon er voor om een nieuwe camera met klassiek design uit te brengen. Bronnen melden dat Nikon bezig is met een camera die lijkt op de oude Nikon FM2. 

UpdateDe Nikon Z fc is inmiddels aangekondigd en kan worden gekocht

Prijzen voor de Nikon Z fc 

Laatste Amazon prijsupdate was: 19/10/2021 22:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Het ontwerp lijkt op de oude full frame Nikon FE10, een filmcamera met strak retro-ontwerp. Nu Nikon de ‘retro’ markt gaat betreden krijgen Fujifilm en Olympus er een concurrent bij. Deze twee merken waren namelijk de enigen die volledig inzette op retro-ontwerpen.

Nieuwe camera in juni

Volgens de bron kan de nieuwe retro camera zelfs al in juni worden onthuld en heb je misschien nog vóór de zomer een spieksplinter nieuwe oude camera op zak.

Hoewel de Nikon FE10 een full frame camera was, krijgt de nieuwe camera waarschijnlijk een APS-C sensor. Dit lijkt een logisch besluit omdat de camera daardoor goed betaalbaar blijft.

Nikon-Zfc-aps-c-systeemcamera-cameradeals-be

Nikon ZFC

De camera is geïnspireerd op de Nikon DF-camera’s en heeft een zeer dunne body met een grip die lijkt op die van de Olympus OM-D en Nikon FE10 camera’s.

Nikon loopt een beetje achter op Canon en Sony wat high-end camera’s betreft, maar wie weet heeft het Japanse bedrijf wel een nieuwe goudmijn gevonden.

Toffe retrocamera’s die je nu kan kopen

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0