Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Nikon Z8 en D880: dezelfde 60MP sensor met 8K film mogelijkheid

Het zijn nog geruchten maar meerdere websites, waar onder Nikon Rumors, melden dat de Nikon Z8 en Nikon D880, opvolger van de D850, er binnenkort aankomen. Het grootste nieuws is de nieuwe 60 megapixel sensor die waarschijnlijk in beide modellen terecht komt. 

Waar de Nikon Z7 en Nikon D850 dezelfde 45.7 megapixel sensor delen en prima prestaties leveren, gaan de Z8 (onbevestigde naam) en D880 daar soepeltjes overheen door er een sensor in te zetten met nóg meer pixels. Deze opties zijn dus zeer interessant voor de fotograaf die bezig is met extreme details. Het is fijn om te zien dat er met de Z8 eindelijk een volwaardig professionele systeemcamera komt.

Video opties

In april 2019 zou Nikon een deal hebben gesloten met Sony om hun IMX455 sensor te kopen. Dit is een 61.1 megapixel 35mm full frame CMOS sensor die de mogelijkheid biedt om 12-bit 8K video op te nemen. Als dit klopt, dan is het niet de eerste keer dat Nikon Sony sensoren gebruikt. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg.

Nikon is niet de eerste die richting de 8K gaat. Kort geleden kondigde Canon hun nieuwe EOS R5 systeemcamera aan die gemaakt is voor film en 8K film produceert. Nikon zou hun huidige EXPEED 6 beeldprocessor moeten updaten als ze op videogebied bij willen blijven. Vooralsnog lijkt het er op dat ze in ieder geval bij blijven ten opzicht van de Sony A7R mark IV.

Bekijk ook: de beste systeem camera van dit moment

Bekijk ook: de beste systeem camera onder  €500 van dit moment

16-bit raw foto’s

Met de nieuwe sensor komt volgens Nikon Rumors ook de mogelijkheid om foto’s te maken met 12-bit, 14-bit en 16-bit raw verwerkingsopties.

Dubbele kaartsleuf

Het lijkt er daarnaast ook op dat er een dubbele kaartsleuf in de camera’s komt. Deze feature wordt door velen gemist bij de Z7 en daarom voor professionals een reden om de camera niet mee te nemen naar een professionele shoot.

Verticale grip voor de Z8

De geruchtenwebsite Nikon Rumor meld dat er nóg twee Nikon systeemcamera’s worden aangekondigd dit jaar en de Z8 zou er daar één van kunnen zijn.

De Nikon D880 zal waarschijnlijk pas in 2021 worden verkocht. Dus voor nu moet je het nog even met de D850 doen.

De beste deals van vandaag voor de Nikon D850

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0