Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Olympus OM-D E-M10 IV systeemcamera specificaties gelekt

Ondanks het feit dat Olympus zijn camera-tak overdraagt aan een ander bedrijf, gaven ze aan dat het ‘business as usual’ zou zijn en daar is niets over gelogen. De nieuwe OM-D E-M10 IV is gelekt, maar nog niet officieel bevestigd. Traditioneel gezien kondigt Olympus nieuwe producten aan rond Augustus/September. 

De E-M10-serie is een systeemcamera voor beginnende fotografen en de meest recente versie, OM-D E M10 III, kreeg al veel lof. Iets wat die versie miste is een 20 megapixel sensor en het lijkt erop dat die er nu wel in zit. Dat zou kunnen betekenen dat het dezelfde sensor draagt als in de huidige Olympus OM-D E-M5 III en OM-D E-M1 III.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV specificaties

 • 20.MP sensor
 • 5-assige stabilisatie (4.5EV)
 • 2.36m punts EVF (100% 1.23x)
 • 1037 punts 3inch LCD tiltscherm
 • 121 point contrast AF
 • 1/4000-60sec shutter. Live-bulb max 30m. Live composite max 3h.
 • Elektronische sluiter(1/320-60sec) Silent mode (1/16000-60sec)
 • Art filters
 • Video 4K 30-25-24p FHD 60-30-25-24p
 • 15fps in S-AF and 6.3fps in C-AF
 • Afmetingen: 121.7 x 84.4 x 49mm
 • Gewicht van 383 gram met accus

Contrastdetectie

Een tekortkoming in sommige Olympus en Panasonic camera’s is de contrastdetectie. Deze wordt gezien als minder snel en accuraat. Echter hebben de high-end modellen fase-detectie die sneller en secuurder werken. Hoewel contrastdetectie tegenwoordig prima werkt hadden we graag autofocus fasedetectie gezien.

5-assige beeldstabilisatie

De in-body stabilisatie zou tot 4 stops stabiliseren op 5-assen en daarmee is deze camera geschikt voor het maken van video’s wanneer je vlogs opneemt. Het scherm is dit keer een 180-graden flip-down zodat je jezelf goed kan zien.

Filmen in 4k

Helaas heeft de film geen upgrade gekregen naar 60fps in 4k, maar met 30fps kan je nog steeds goed uit de voeten. Echter was een goede slomo functie van minimaal 120fps in Full-HD wel gewenst geweest. Nu is dat maximum nog steeds 60fps.

De burst-modus is er wel flink op vooruit gegaan. Waar je eerst een burst van 8.6fps in S-AF en 4.8fps in C-AF had, haal je nu snelheden van 15 en 6.3 foto’s per seconde.

De beste prijzen van vandaag voor de Olympus OM-D E-M10 Mark III + 14-42mm

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0