Systeemcamera APS-C Canon EOS R7 vervangt oude EOS 7D

blank

Geüpdate op 18/12/2020 door Camera Deals – Yoreh

Het schijnt dat een nieuwe APS-C camera met de werknaam ‘EOS R7’ op dit moment wordt getest door professionals. De nieuwe camera zou de vervanging zijn van de huidige spiegelreflexcamera EOS 7D Mark II.

Dat er een nieuwe camera op de markt zou komen wisten we al in september, maar nu hebben we dus wat meer informatie. Dit bericht komt van het doorgaans goed geïnformeerde CanonRumors en volgens hen kunnen we de nieuwe camera begin 2021 al tegemoet zien. Een groep van fotografen is bezig met het testen van de camera zodat Canon met de feedback nog laatste aanpassingen kan maken.

Canon EOS 7D Mark II is verouderd

De Canon EOS 7D Mark II is een hele populaire camera onder fotografen die willen fotograferen met een APS-C sensor. Inmiddels is dit model wat verouderd en een spiegelloze versie zou dus heel logisch zijn. Als er een systeemcamera vervanging van de 7D op de markt komt, is dit wel een volgende stap richting het einde van de spiegelreflexcamera.

Canon-eos-r7-mock-up-cameradeals.be 2

Mock-up van Canon EOS R7 door Digital Camera World

De M-serie heeft al een APS-C sensor

Tot nu toe heeft Canon alleen full frame EOS R-modellen op de markt gebracht, terwijl concurrenten als Nikon al wel een APS-C versie hebben: de Nikon Z50. Maar het is belangrijk om te bedenken dat Canon een speciale APS-C M-serie, met M-vatting, op de markt heeft. Mocht de EOS R7 echt een APS-C sensor hebben, dan zou dat wel eens het eind voor de M-serie kunnen betekenen. En wat betekent dat voor de net nieuwe APS-C Canon EOS M50 Mark II?

RF of RF-s vatting?

Het is nog niet duidelijk of de R7 een RF-vatting of een RF-s vatting krijgt zoals ook het geval is bij de EF en EF-s objectieven. Een RF-s vatting zou ook nieuwe objectieven betekenen. In principe is het mogelijk om full frame lenzen op een kleinere APS-C sensor te gebruiken, maar andersom werkt dat niet.

Wachten op Canon

Als de R7 een vervanging van de 7D Mark II wordt, dan worden minimaal de volgende eigenschappen verwacht:

  • 12fps burst
  • In-body beeldstabilisatie
  • 4K 60P video
  • 2.36-miljoen pixel zoeker
  • Goedkoper dan de EOS R6

We moeten wachten tot Canon met een officieel bericht komt en voor nu is het vooral giswerk.

De beste Canon EOS R6 Deals van vandaag

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0