Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Journalisten van The Associated Press gebruiken alleen nog maar Sony camera apperatuur

Doorgaans gebruiken journalisten hun eigen apparatuur of de camera’s die ze van hun bedrijf meekrijgen. Voorheen was het ene merk beter voor film en het andere beter voor fotografie. Vooral Canon en Nikon maakten de go-to fototoestellen en filmcamera’s. Dankzij de technologische veranderingen is dat niet meer zo en daarom heeft The Associated Press (AP) gekozen om alleen nog maar Sony apparatuur te gebruiken. 

Het persbureau AP bestaat sinds 1846 en is een van de grootste en meest invloedrijke persbureau’s ter wereld. Met journalisten op meer dan 250 locaties en 100 landen staan de AP journalisten altijd paraat. Per dag verwerkt AP 3000 foto’s en 200 video’s.

Voorheen gebruikten AP-journalisten voor Canon en Nikon-apparatuur, maar Sony gaat alles overnemen. Van de full frame systeemcamera’s, FX-videocamera’s, E-vatting lenzen en G Master objectieven.

Waarom AP kiest voor Sony

Het voordeel is dat journalisten kits, lenzen, accu’s, geheugenkaarten en bodies kunnen uitwisselen. Dank zij de ‘silent mode’ van systeemcamera’s is het mogelijk om incognito te werk te gaan. Zonder het geluid van de ‘klik’ val je minder op en heb je een betere kans op een goed shot.

Dat Sony deze deal pakt is niet heel gek. Ze lopen jaren voor op Nikon en Canon als het gaat om full frame systeemcamera’s en daarmee hebben intussen al veel ervaring op gedaan.

Nikon en Canon verliezen nog steeds terrein

Uiteraard zijn Nikon en Canon ook aanwezig op het systeemcamera full frame festijn met modellen als de Canon EOS R, EOS R5 of de Nikon Z7, maar hier waren ze zó laat mee, dat ze zichzelf in de voet hebben geschoten en hun positie hebben verloren.

Nog steeds kiest menig professional voor modellen als de Canon EOS 1D x Mark III of de Nikon D6, maar deze gigantische en luide camera’s zijn niet meer van deze tijd.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0