Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Canon RF 400mm f/2.8L en RF 600mm f/4L telelenzen voor de pro zijn er nu echt

Geüpdate op 14/04/2021 door Camera Deals – Yoreh

Het zijn telefoto lenzen voor professionals en dat zie je dan ook aan de prijs. Voor de RF 400mm f/2.8L IS USM leg je € 13.219 neer en de RF 600mm f/4L IS USM kost € 14.229. Uiteraard koop je dan wel het beste van het beste voor de rest van je (fotografie) leven.

De twee nieuwe telelenzen voor sport-, wild- en nieuwsfotografie worden op hetzelfde moment aangekondigd als de Canon EOS R3; de professionele camera die tot 30 foto’s per seconde schiet en waarmee je de Autofocus met je ogen beweegt. Het is mooi om te zien dat er weer twee objectieven uit de Canon RF-Lenzenschema op de markt zijn gekomen.

Canon-RF-400mm-f28L-IS-USM-telelens-cameradeals-be

Canon RF 400mm f/2.8L IS USM

Qua opbouw lijken de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM en RF 600mm f/4L IS USM veel op hun EF-varianten, maar dan wel met de revolutionaire RF-vatting. Dankzij deze vatting zit het achterste lenselement dicht bij de sensor, waardoor je veel meer (licht) informatie opneemt en betere en helderde foto’s als gevolg hebt.

Beeldstabilisatie tot 5.5 stops en twee motoren

Een voordeel van de RF-vatting is dat je een extra halve stop aan beeldstabilisatie krijgt t.o.v. van de EF-vatting versies. In totaal gaat de stabilisatie nu tot 5.5 stops. Deze stabilisatie wordt gecombineerd met de in-body stabilisatie van de EOS R-modellen. Deze twee telelenzen zijn ook de eerste RF-vatting objectieven die een dubbele Power Drive Mechanisme hebben om snel genoeg te kunnen focussen voor camera’s als de EOS R3 die 30fps schieten.

Canon-RF-600mm-f4L-IS-USM-telelens-cameradeals-be

Canon RF 600mm f/4L IS USM

Focus presets

Beide objectieven hebben drie handmatige focus snelheden én overschrijven de autofocus wanneer je zelf aan de focusring draait. Er zijn twee focus-presets die je zelf kan instellen zodat je snel op situaties kan reageren. Focus pull instellingen zijn ook mogelijk wanneer je video’s schiet.

Opbouw van de objectieven

De hoogwaardige objectieven zijn opgebouwd uit 17 elementen, verdeeld over 13 groepen en hebben lenzen met een Fluorite en Super UD-lenselementen. Hierbij zijn ASC en Super Spectra Coatings toegevoegd om vervormingen en flares tegen te gaan. Deze coatings dragen ook bij aan een haarscherp beeld van hoek tot hoek wanneer je het maximale diafragma gebruikt. Beide objectieven zijn te gebruiken met de Canon Extender RF 1.4x en Canon Extender RF 2x teleconverters.

Prijs en beschikbaarheid

Deze professionele tele-objectieven zijn beschikbaar voor pre-order en de RF 400mm f/2.8L kost € 13.219 en de RF 600mm f/4L kost € 14.229.

Prijzen Canon RF 400mm f/2.8L IS USM

Prijzen Canon RF 600mm f/4L IS USM

Bekijk ook:  de beste Canon RF objectieven

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0