Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

De Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD voor Sony is full frame en compact

blank
blank

Tamron blijft bezig het arsenaal van compacte en lichtgewicht lenzen voor Sony E camera’s uit te breiden. De Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD heeft een zoombereik dat populair is bij spiegelreflexcamera schieters, maar is er nu dus ook voor full frame systeemcamera gebruikers. 

De lens kan je goed inzetten voor portretfotografie en het dicht bij halen van sporters of (wilde) dieren. De lens is licht (545gr), compact en heeft een sterke constructie en dat is in lijn met de andere Tamron lenzen voor Sony E. De afmetingen van de Tamron 70-300mm zijn 14.7 cm lang x 77mm in diameter.

Het doel van Tamron is om een full frame lens te maken die een groot zoombereik heeft, maar niet het gewicht heeft van de ouderwetse objectieven. Met een filter formaat van 67mm passen de meeste filters op de lens. Door het lage gewicht is hij geschikt om de hele dag door mee te nemen zonder een lamme arm te krijgen.

Volgens Tamron is de lens volledig stof en spatwaterbestendig en de minimale focusafstand is 80 centimeter op het wijdste brandpuntsafstand en 150cm wanneer je volledig bent ingezoomd op 300mm.

Verder heeft de 70-300mm een aantal ingebouwde elementen die chromatische aberratie en kleur vervormingen tegen gaan wanneer je inzoomt. Het RXD (Rapix eXtra-silent stepping drive) autofocus motor is gemaakt om snelle, secure en stille autofocus af te leveren. Hierdoor is het objectief voor zowel fotografen als filmmakers te gebruiken. Dankzij het systeem zou autofocus in combinatie met oog- en gezichtsherkenning en Fast Hybrid AF ook soepel moeten werken.

Prijs en beschikbaarheid

De lens is beschikbaar vanaf eind oktober 2020 en kost €699 en kan worden besteld als pre-order bij Kamera-Express.

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0