Drie nieuwe Sony FE full frame prime lenzen gelanceerd

Geüpdate op 23/03/2021 door Camera Deals – Yoreh

Terwijl de Sony FE 50mm f/1.2 GM pas net is onthuld staat er al drie nieuwe objectieven klaar. Het gaan om full frame prime objectieven 24mm f/2.4 G, 40mm f/2.5 G en 50mm f.2,5G, alleen zeer compact, licht en gemaakt voor Sony full frame FE-vatting systeemcamera’s. 

Er is een goede reden om enthousiast te worden van deze objectieven en dat heeft alles te maken met de omvang. Hoewel Sony systeemcamera’s opvallend klein zijn, zijn de lenzen dat niet. Daardoor verlies je het voordeel van de camera’s en het is een nadeel als je veel onderweg bent. De drie nieuwe modellen hebben alleen een filtermaat van 49mm en zijn ongeveer even groot.

Dankzij de klik-focus zijn deze modellen ook geschikt voor filmmakers. Uiteraard is het mogelijk om de klik-focus uit te zetten voor een soepele en stille scherpstelling.

Sony FE 24mm f/2.8 G

Sony-fe-24mm-f-2-8-g-objectief-cameradeals-be

Het is de wijdste van de drie nieuwe lenzen en heeft een diameter van 68mm en lengte van 44mm. Alle drie de objectieven hebben deze afmetingen trouwens. Dit model heeft een iets kleiner maximaal diafragma van f/2.8 in plaats van f/2.5, maar dat is een verwaarloosbaar verschil.

De FE 24mm f/2.8 G beschikt over Dubbele Lineaire AF-motoren en een focus-hold knop. Het objectief is opgebouwd uit 8 lenselementen in 7 groepen. Hiervan zijn er 3 asferische elementen en één ED (Extra Lage dispersie) elementen. Met een gewicht van 162 gram is hij behoorlijk licht.

Sony FE 40mm f/2.5 G

Sony-fe-40mm-f-2-5-g-objectief-cameradeals-be

Heb je liever een algemene ‘walk around’ prime, dan is de FE 40mm f/2.5 G daar een geschikte voor. Goed voor straatfotografie en prima voor portretten. Hij is sneller dan de 24mm f/2.8, maar langzamer dan de Sigma 35mm f/2 DG DN Contemporary versie. Maar, dit objectief is dan wel half zo groot. Opgebouwd uit 9 elementen in 9 groepen en 3 asferische lenzen, weegt hij 173 gram.

Sony FE 50mm f/2.5 G

Sony-fe-50mm-f-2-5-g-objectief-cameradeals-be

Hij heeft maar 10mm bereik dan de 40mm, maar is een stuk traditionelere qua brandpuntsafstand. Iets wat voor veel fotografen fijn is, aangezien zij er aan gewend zijn en hun fotografie daar op aanpassen. Het objectief heeft 9 lenselementen in 9 groepen, twee asferische elementen en één ED-elementen. Met 174 gram is dit de zwaarste van de drie.

Prijs en beschikbaarheid

De drie nieuwe prime objectieven gaan vanaf april 2021 in de verkoop en kosten allen ronde de €650. Hoewel het niet de goedkoopste of snelste lenzen zijn, zijn ze wel klein en licht. Dat kan dus een belangrijke overwegingsfactor zijn. Ook krijg je bij deze objectieven een de-click mechanisme en een Focus Hold knop.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Tags:

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0