Nikon brengt onverwacht Z 28-75mm f/2.8 objectief uit met schappelijke prijs

Geüpdate op 14/12/2021 door Camera Deals – Yoreh

Er was niets over bekend en vanuit het niets heeft Nikon de Z 28-75mm f/2.8 uitgebracht. Een full frame lens die de helft kost van de soortgelijke Z 24-70mm f/2.8 S. 

De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is een zoomobjectief voor de full frame Nikon Z-camera’s en geeft een all-round zoombereik. Met het maximale diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik, zet je de lens voor van alles in. Denk hierbij aan natuur-, architectuur-, straat en portretfotografie.

Het objectief is een klein beetje minder wijdt dan de Z 24-70mm f/2.8 S, maar kost de helft minder, terwijl je nog steeds een maximaal diafragma van f/2.8 hebt.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Geen S-serie

Een verschil tussen de twee benoemde lenzen, is dat de 28-75mm geen S-serie objectief is. Dit betekent dat hij niet aan de allerhoogste eisen van het Z-lens topsegment voldoet. Hoe dan ook geven deze brandpuntsafstanden en diafragma je een hoop ruimte voor creativiteit en dat allemaal voor een schappelijke prijs van zo’n €1049.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Scherpe en snelle focus

Nikon claimt dat de 565 gram wegende lens snel scherpstelt dankzij de stille Stepping Motor. Ook zou hij goed reageren op snel bewegende objecten. De minimale scherpstelafstand bedraagt 19 centimeter, terwijl de f/2.8 prachtige bokeh effecten creëert.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Geschikt voor video

Hoewel de lens geen beeldstabilisatie heeft, wordt dit opgevangen door de in-body stabilisatie van de Z-camera’s. Met een bereik van 28-75mm is het objectief goed in te zetten voor verschillende soorten videoprojecten. Nikon heeft er hard aan gewerkt om focus-breathing tot een minimum te beperken en juist dat is belangrijk voor filmmakers.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Gemaakt met de Z 28-75mm f/2.8

Eigenschappen Nikon Z 28-75mm f/2.8

  • Standaard zoomlens
  • Maximaal diafragma van f/2.8 over hele zoombereik
  • 9 afgeronde diafragmabladen voor mooi bokeh
  • Geschikt voor het maken van video’s dankzij minimale focus breathing
  • Stille scherpstelmotor
  • Min. scherpstelafstand van 19cm
  • Weerbestendig ontwerp
  • 565gr

Pre-Order de Nikon Z 28-75mm f/2.8

De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is beschikbaar voor pre-order en is al beschikbaar vanaf de tweede helt van januari 2022.

Camera Deals - Yoreh

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0