Sigma gaat lenzen maken voor Canon RF vatting

blank

Geüpdate op 17/12/2020 door Camera Deals – Yoreh

Goed nieuws voor Canon EOS R-serie gebruikers, want het lijkt er op dat Sigma nu ook lenzen op de markt gaat brengen met een RF-vatting. 

Op dit moment zijn er al heel wat goede RF-objectieven voor de Canon EOS R-serie, maar het nadeel is dat ze bijna allemaal duur zijn. Uiteraard heb je dan de allerbeste kwaliteit, maar niet iedereen heeft genoeg geld voor meer dan één lens.

Sigma is enorm populair onder fotografen en filmers omdat de prijs bijna de helft is en de kwaliteit bijna even goed als die van Canon. Je kunt je dan ook voorstellen dat als er Sigma RF-lenzen op de markt komen, deze razend populair zullen worden.

Bekijk ook: de beste Canon RF-objectieven 

Canon EOS R5-systeemcamera-body-cameradeals.be

Canon EOS R5 body

Op dit moment produceert Sigma voornamelijk systeemcamera lenzen voor de L-vatting en Sony E-vatting. Echter, zijn dit geen nieuwe lenzen, maar spiegelreflexcamera lenzen met een andere vatting. Door dit te doen loop je het grootste voordeel van systeemcamera lenzen mis: de afstand tussen sensor en de achterkant van de lens wordt kleiner, waardoor er een betere gegevensoverdracht en lichtsterkte plaats vindt.

Het voordeel van objectieven die speciaal voor systeemcamera’s zijn gemaakt, is dat ze lichtsterker worden. Hierdoor zien we zo veel f/2 en kleine 85mm f/1.4 lenzen op de markt.

Samyang-85mm-F1-4-Canon-RF

Samyang 85mm f/1.4 Canon RF

Canon heeft laten weten dat Sigma waarschijnlijk RF-lenzen gaat maken, maar het is nog niet 100% bevestigd. Als het bericht klopt, dan zal dit ook goed nieuws zijn voor Canon omdat er een grote groep filmers en fotografen over de streep worden getrokken. De kosten voor een complete set lijken dan mee te vallen.

Canon EOS R-modellen van dit moment

Op dit moment heeft Canon de volgende modellen op de markt:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0