Sigma lanceert compacte 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporaty voor Sony FE en L-vatting

blank

Geüpdate op 26/02/2021 door Camera Deals – Yoreh

Sigma heeft tijdens hun live Youtube presentatie een nieuw objectief met twee vattingen aangekondigd. Het gaat om een standaard lens met een brandpuntsafstand van 28-70mm. De Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary lens is er voor de Sony FE en L-vatting. 

Het doel van Sigma was om een objectief te bouwen dat compact is, geweldige bouwkwaliteit heeft en dezelfde kwaliteit heeft als de al bestaande 24-70mm Art lenzen.

Sigma-28-70mm-f-28-dg-gn-contemporary-objectief-cameradeals.be (5)

Compacter, maar minder wijd

Een groot verschil met de huidige versies is dat de nieuwe Contemporary lenzen een stuk compacter zijn en nog steeds een relatief groot zoombereik hebben. Hij weegt 470 gram (40% lichter) en is 20% kleiner dan de Art-versies. Wanneer je het objectief op de Sigma fp plaats heb je een gecombineerd gewicht van maar 892 gram en dat is opvallend omdat de huidige 24-70mm Art al bijna evenveel weegt: 835. Een compromis is wel dat hij minder wijd is. Je gaat van 24mm naar 28mm op groothoek stand.

Sigma-28-70mm-f-28-dg-gn-contemporary-objectief-cameradeals.be

Vernieuwde opbouw

De lenselementen zitten dichter bij elkaar, maar volgens Sigma is de beeldkwaliteit gebleven. Er worden drie asferische, twee FLD- en twee SLD-lenselementen gebruikt. Met een minimale scherpstelafstand van 19cm kan je behoorlijk dicht bij je onderwerpen komen.

Minder Ghosting

Ook ghosting heeft Sigma proberen te verminderen door een Super Multi-Later Coating toe te voegen. De Nano Porous Coating zorgt ervoor dat vet en vocht zich minder snel hecht. Hoewel er meerdere plastic elementen zijn gebruikt, is dit niet ten koste van de bouwkwaliteit gegaan. Dit komt doordat er TSC (Thermally Stable Composite) elementen zijn gebruikt die sterk zijn en aanvoelen.

Eigenschappen

  • Voor full frame met L- of Sony FE-vatting
  • Constant diafragma van f/2.8 over hele bereik
  • Minimale scherpstelafstand van 19cm
  • Maximale vergroting van 1:3.3 (groothoek), 1:4.6 (tele)
  • Weerbestendig
  • 470 gram
  • 9 diafragmabladen
  • 12 groepen / 16 elementen

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs voor beide vattingen van de Sigma 28-70mm f/2.8 is €849 en hij is beschikbaar als pre-order. De levering begint vanaf 12 maart.

Prijzen voor de Sigma 28-70mm f/2.8 Sony E-vatting

Prijzen voor de Sigma 28-70mm f/2.8 L-vatting

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0