Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

102 MP Middenformaat Fujifilm GFX 100s aangekondigd

Geüpdate op 28/01/2021 door Camera Deals – Yoreh

De Fujifilm GFX 100s ging gepaard met een hoop rumoer en geruchten over wat hij precies kon. Nu is de middenformaat camera officieel aangekondigd en zijn alle specificaties en de prijs bekend. De 102 megapixel camera kan foto’s tot 400 megapixel maken dankzij pixel shift en filmt in DCI 4K, 30fps. 

Heta Fujifilm GFX-systeem kwam uit in 2017 en zorgde ervoor dat middenformaat camera’s betaalbaar werden. In 2018 werd de Fujifilm GFX 100 gelanceerd met een resolutie van 100 megapixels, in-body stabilisatie en fase-detectie autofocus. De GFX 100s is een compactere en goedkopere versie van de GFX100, maar nog steeds met een sensor die 102 megapixels bevat.

Fujifilm-gfx-100s-middenformaatcamera-cameradeals.be

Nee, goedkoop is de GFX 100s nog steeds niet, maar wel een van de goedkoopste middenformaat camera’s die je vandaag de dag kan kopen. Samen met de Hasselblad X1D en de 907x vormt de GFX 100s een groep aan betaalbare modellen. De GFX 100s is de opvolger van de GFX 50s, die niet meer in productie is.

Eigenschappen Fujifilm GFX 100s

 • Sensor: 102MP BSI CMOS, 43.8×32.9mm
 • Processor: Quad-core X-Processor 4
 • Autofocus: 3.78M PDAF pixels
 • Stabilisatie: In-body tot 6 stops
 • Continu fotografie: 5fps CH, 2fps CL/Live View
 • Zoeker: Vaste EVF,  3.69M dot OLED, 0.77x vergroting
 • LCD: 3.2-inch 3-weg tilt, 2.6M dots
 • Accu: NP-W235 2200mAh, 460 foto’s
 • Afmetingen: 150x104x44mm (body)
 • Gewicht: 900 gram (body)
 • Film: DCI 4K, 30fps met ProRes RAW via HDMI

Kleiner dan de grote broer

De GFX 100s heeft een hoop dingen overgenomen van zijn grote broer, maar hij is wel 30% kleiner en 500 gram lichter. Hij is zelfs dunner dan de GFX 50s.

De 102 megapixel sensor en X-Processor 4 zijn niet vernieuwd, maar dat heeft hij ook nog niet nodig. Ook de autofocus specificaties komen volledig overeen met de grotere versie.

Fujifilm-gfx-100s-middenformaatcamera-cameradeals.be

In-body beeldstabilisatie

Het in-body beeldstabilisatie systeem is wel vernieuwd. Door de kennis van de Fujifilm X-T4 en Fujifilm X-S10 te gebruiken, is het Fujifilm gelukt om beeldstabilisatie 10% lichter te maken (191 gram totaal) dan in de GFX 100. Tegelijkertijd is de gyro-sensor verbeterd en kan tot 6 stops stabiliseren.

Kleiner sluiter mechanisme

Ook het sluitermechanisme is 22% kleiner dan in de GFX 100, wat hem met 73 gram 16% lichter maakt. Door deze verkleining heeft de camera meer ruimte om de NP-W235 2200mAh accu te verwerken. Nu zit deze in de handgreep in plaats van onder de body. Dit is dezelfde accu die in de X-T4 wordt gebruikt.

Camera bouw

De Fujifilm GFX 100s bestaat uit een magnesium body die weerbestendig is. De zoeker is niet meer te verwisselen, zoals bij de GFX 100 wel kon. Dit komt doordat de body kleiner is geworden. De zoeker heeft een resolutie van 3.69 miljoen dots, iets lager dan die van de GFX 100. De body heeft twee kaartsleuven waar SD/SDXC UHS-II kaarten in passen.

Fujifilm-gfx-100s-middenformaatcamera-cameradeals.be

Digitaal

De originele sluitertijd draaiknop is verdwenen en dat heeft Fujifilm gedaan om hem aantrekkelijk te maken bij het grote publiek. In plaats daarvan vind je een groot 1.8 inch LCD-scherm aan de bovenkant waarop alle informatie en instellingen staan vermeld. Aan de achterkant is een 3.2-inch 3-weg tilting scherm verwerkt met aanraak functionaliteit.

Andere aansluiting zijn een 3.5mm mircofoon- en koptelefoon aansluiting, USB-C, Micro HDMI en een PC Sync socket voor een flitser.

Fujifilm-gfx-100s-middenformaatcamera-cameradeals.be

Film simulatie

Fujifilm staat inmiddels bekend om zijn analoge film simulaties die een speciale look & feel aan de foto’s geven. Een nieuwe simulatie is aan de camera toegevoegd en heet Nostalgic Negative, die is gebaseerd op American New Color. Deze was beschikbaar in de jaren 70 tot 90. Hierbij worden de cyaan kleuren, rijke schaduwen en zachte tonen naar voren gebracht.

Fujifilm-gfx-100s-middenformaatcamera-cameradeals.be

Video eigenschappen

Met de Fujifilm GFX 100s neem je ook prima film op. Zo draai je in DCI 4K met maximaal 30 frames per seconde in Fujifilm F-Log en HLG. Voor de hoogste kwaliteit film, ProRes RAW kan je deze uitzenden via HDMI naar een externe recorder.

Voor extra stabilisatie kan je de Digital IS aanzetten, die je een kleine crop van 1.1x geeft. De maximaal opname tijd is verhoogd van 60 naar 120 minuten per clip.

Fujifilm-gfx-100s-middenformaatcamera-cameradeals.be

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm GFX 100s is beschikbaar vanaf eind februari 2021 en kost op dat moment €5999. Hieronder zie je alle (pre-order) prijzen.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0