Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Bizar: Productiebedrijf Netflix wil gratis fotograaf voor populairste show

Geüpdate op 09/05/2021 door Camera Deals – Yoreh

Van beginnende creatieveling tot professional, de vraag of we een groot project gratis kunnen doen in ruil voor promotie kennen we allemaal. Vooral grotere bedrijven hebben er een handje van en het is hondsbrutaal en respectloos. Zo vroegen de producers van Kinetic Content die tv-serie Love is Blind (liefde is blind) maken of een fotograaf een grote opdracht wilde aannemen. Onbetaald. 

Serie verloop

De serie Love is Blind van Netflix heeft een aantal elementen van The Bachelor/Bachelorette en Married at First Sight. In deze serie wordt een groep van 30 mannen en vrouw gevolgd, waarbij zij elkaar ontmoeten via blind-dates. Tijdens deze dates kunnen de kandidaten elkaar niet zien en leren zij elkaar kennen puur op basis van waar ze het over hebben. De koppels mogen elkaar pas zien wanneer de man de vrouw ten huwelijk vraagt. Het onderzoek en vraag is of liefde ook echt “blind” is.

Aan het eind van de serie volgen een aantal huwelijken die ook worden gefotografeerd. Tijdens de eerste vijf afleveringen kreeg het programma op Netflix 1.5 miljoen kijkers en 1.9 miljoen op YouTube. Dit maakte de tv-serie het een van de populairste van Netflix in zijn eerste week. De finale aflevering had 829.000 kijkers in de eerste week. De “reünie” aflevering had zelfs 1.9 kijkers op YouTube in zijn eerste week. Uiteindelijk zouden er wereldwijd 30 miljoen huishoudens zijn geweest die de serie hebben gekeken.

De grote opdracht aanvraag

Op 4 mei 2021 krijgt fotograaf Megan Saul een email van Natalie, producer van productiebedrijf Kinetic Content. In de mail wordt gevraagd of Megan de fotograaf van de show wil worden.

Producer Natalie schrijft: “Ik ben een producer van de serie ‘Love is Blind’ op Netflix en neem contact met je op om te vragen of je misschien de bruidsfotograaf voor ons volgende seizoen wilt zijn.”

“Love is Blind is een van de grootste Tv-fenomenen van 2020 en een van de meest bekeken televisieseries in de wereld met meer dan 30 miljoen huishoudens die de serie hebben gezien. Laat me a.u.b. weten of dit een project is waar je geïnteresseerd in bent.”

Uiteraard is fotograaf Megan heel enthousiast na het lezen van het eerste stuk van dit bericht en ze vroeg wat elke professional zou vragen: wat is het budget van Kinetic Content? Het bericht dat Megan daarna kreeg was schokkend.

De reactie

In een e-mail schrijft producent Natalie het volgende: “Je zult bij de bruiloften aanwezig zijn en foto’s maken. Alle bruiloften zijn op dezelfde locatie en het zijn er vijf in totaal. Je moet beschikbaar zijn van 6 tot 10 juni, de tijden volgen. Dit zou een onbetaalde kans zijn, maar je foto’s worden gebruikt voor de promotievideo’s, US Weekly, People, etc.” (dit zijn – online – magazines red.)

Het bedrijf Kinetic Content verwacht dus dat een professioneel fotograaf vijf dagen lang een volledige crew en apparatuur meeneemt tegen 0 dollar betaling. Uiteraard was dit een grote belediging voor Megan Saul.

Megan reageerde als volgt op haar Facebook: “Het is niet alleen de tijd die in het werk zit. Ook mijn artistiek oog en vaardigheid om momenten vast te leggen worden niet betaald. Om een inzicht te geven: mijn camera-apparatuur ($35K dollar + huren), mijn team (minimaal $500 per dag), verzekering ($2000 per jaar, maar waarschijnlijk meer voor een klus als deze), mijn advocaat (die ik nodig heb om een contract als dit te laten lezen), mijn nabewerkingstijd, mijn computer, benzine, eten en waarschijnlijk nog een hele hoop meer.”

Daarnaast vertelt Megan dat het al een vreselijk jaar was voor bruiloftsfotografen vanwege COVID-19 en de vele afzeggingen.

Aan het bedrijf schrijft Megan: “Besef je je dat we in een pandemie zitten waarbij deze industrie zwaar onder te lijden heeft? Je bent $200 miljoen waard en kan het niet opbrengen om een fotograaf te betalen voor vijf dagen en vijf bruiloften? Dit werk is zwaar en jullie krijgen gratis foto’s voor advertenties en TV, waar je vervolgens weer heel veel geld mee verdient. Het is een belediging voor artiesten van over de hele wereld.” Kinetic Content heeft  nog niet gereageerd op dit bericht.

Megan vervolgt: “Hoe dan ook, dit is zeer beledigend. Betaal je aannemers. Betaal de artiesten. Betaal de mensen een eerlijk salaris. Als je zo veel geld als dit verdient, dan is een normaal salaris het minste wat je kan doen. Dit is beledigend en vernederend.”

Tegen PetaPixel vertelt Megan dat zij niet de enige fotograaf is die is benaderd. Dit is iets wat haar zorgen baart omdat ze bang is dat er een fotograaf is die het wél gratis doet.

“De pijnlijke realiteit is dat er waarschijnlijk iemand is die dit wel gratis doet omdat het een grote kans is. Er is een kans dat je mensen ontmoet, maar weet dat ik en het internet het weten. Het laat je jezelf afvragen hoeveel mensen onbetaald werk doen bij deze serie. Weet wat je waard bent.”

Volgens CameraDeals moet iedereen altijd worden betaald. Ook wij hebben al vaak genoeg meegemaakt dat we projecten gratis hebben gedaan en voor projecten worden gevraagd (iedereen trapt wel eens in die val) en nu weten dat dat absoluut niet de bedoeling is. Helaas zal een fenomeen als dit niet snel de wereld uit worden geholpen.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0