Canon heeft een camera marktaandeel van 48%, Sony 22% en Nikon 14%

Geüpdate op 15/10/2021 door Camera Deals – Yoreh

Cijfers tonen aan dat Canon bijna de helft van de digitale camera markt bezit, terwijl Sony met een kwart en Nikon met een zevende daar achteraan hobbelen. 

Het zijn post-pandemie cijfers en voor Nikon komt slecht uit de test. Ze zijn namelijk met 4.9% gezakt. Als je kijkt naar wat Nikon de laatste jaren heeft uitgebracht is dat ook niet zo gek. Telkens wanneer zij een camera uitbrengen (Nikon Z5, Z6 II, Z7 II), gaan Canon of Sony nog een stapje verder.

De data komt van Techno System Research, die de gehele markt heeft geanalyseerd. Deze markt bevat zowel spiegelreflex- als compact en systeemcamera’s. Hieruit blijkt ook dat er elk jaar 40.3% minder camera’s worden verscheept. Op dit moment komt dat neer op 8.85 miljoen verscheepte camera’s. De top-5 camerafabrikanten is verantwoordelijk voor 93.3% van deze camera’s (8.3 miljoen).

Canon 47.9% (+2.5%)
Sony 22.1% (+1.9%)
Nikon 13.7% (-4.9%)
Fujifilm 5.6% (+0.9%)
Panasonic 4.4% (-0.3%)

De overige 6.3% wordt ingevuld door OM Digital Solutions (Olympus), Pentax, Hasselblad en kleinere bedrijven waarvan geen informatie beschikbaar is.

Conclusie

Het komt er op neer dat Canon het goed doet en dat is ook logisch als je kijkt naar de producten die ze uitbrengen en die innovaties die ze hebben. Nikon loopt al een tijdje achter, hoewel ze een van de beste camera’s op de markt maken.

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0