Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Canon patenteert opvallend ‘donut’ systeemcamera ontwerp

Geüpdate op 13/08/2021 door Camera Deals – Yoreh

Canon maakt al meer dan 80 jaar camera’s en je zou denken dat ze inmiddels alle vormen en maten wel hebben geprobeerd. Toch is het Canon gelukt om iets nieuws te bedenken: een systeemcamera met een soort van handvat. 

Het eerste dat bij ons door de gedachte ging: dat ziet er vaag uit, maar eigenlijk zou het best handig zijn. Op deze manier heb je méér grip en is de kan op een (val) ongeluk kleiner.

Patent

Het patent werd gespot door het Japanse Asibonet en de camera lijkt op een EOS R3 camera met een L-vorm. Kijkend naar het ontwerp is dit handig voor fotografen en videomakers om zowel horizontaal als verticaal te filmen. Het patent voor de camera is aangevraagd, maar of het ook daadwerkelijk op de markt komt weten we niet.

Meer voordelen

Door een gat in het midden te maken heb je ruimte voor allerlei extra onderdelen. Denk hierbij aan extra knoppen of sensoren. In het patent zijn aanraaksensoren te zien die eenzelfde functie kunnen hebben als de huidige Touch Bar op de EOS R.

Met de touchsensor zou in theorie je gemakkelijk instellingen als diafragma en sluitertijd kunnen aanpassen. Maar ook het vergroten van de zoeker of door beelden swipen behoort tot de mogelijkheden.  De touchbar in de EOS R werd niet met gejuich ontvangen, maar wie weet kan Canon met dit nieuwe ontwerp iets nieuws en waardevols bedenken.

Canon-L-vorm-donut-systeemcamera-patent-cameradeals

Betere koeling

Nóg een voordeel van dit ontwerp is dat de camera beter kan afkoelen. Het is bekend dat de Canon EOS R5 grote problemen had met het afkoelen van de camera, wat leidde tot abrupte onderbrekingen en het uitschakelen van de camera. Door de extra ruimte kan er meer lucht sneller circuleren. Met het oog op de toekomst is dit een belangrijke eigenschap. Zeker aangezien videoresolutie niet gaat stoppen bij 8K.

De nadelen

In het algemeen komen concept modellen als deze niet op de markt en is het vooral te doen om het tonen van de innovatie. Daarnaast is de camera nogal bulkig en groot en ziet het er nog al vaag uit. Door een gat in de camera te hebben lijkt hij ook minder sterk te zijn. Mocht de camera op de grond vallen of ergens tegen aan tikken, dan kan het maar zo zijn dat de hendel breekt.

De kan lijkt dus klein, maar Canon heeft wel vaker opvallende concepten daadwerkelijk uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Canon PowerShot Zoom

Canon-powershot-zoom

Canon Powershot Zoom

Prijzen van vandaag voor de Canon Powershot Zoom

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Canon PowerShot ZOOM compact camera
Laatste updates:
  • €329,00 - 03/10/2021
  • €339,00 - 30/06/2021
Sinds: 30/06/2021
  • Hoogste prijs: €339,00 - 30/06/2021
  • Laagste prijs: €329,00 - 03/10/2021

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0