Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Canon vervangt sluiterknop misschien voor touchpad

blank
blank

Canon heeft een ontwerp gemaakt waarbij de mechanische knop om een foto te nemen is vervangen door een touchpad. Als dit daadwerkelijk in de camera’s wordt doorgevoerd is dit een revolutie voor traditionele fotografie. De laatste keer dat er iets revolutionair veranderde aan camera’s was toen LCD-schermen hun intrede maakten. 

Het ontwerp-patent, wat vorige week is ingediend, laat aan de voorzijde een touchpad zien waar normaal de sluiter knop zat. Het touchpad kan zowel voelen hoe lang je vinger druk, maar kan ook de druk van je vinger voelen. Dit is handig wanneer je de sluiter half wil indrukken om focus te vinden.

Beter beschermd tegen het weer

Door een mechanisch element te vervangen door een digitaal element wordt de kan op gebreken verkleind. Daarbij is er op deze manier weer een ingang minder voor stof of vocht om de camera in te komen.

Canon-vraagt-patent-aan-voor-touchpad-op-camera

Instellingen aanpassen

Als Canon zijn werk goed doet, dan zou het een touchpad kunnen ontwerpen waarmee je niet alleen foto’s neemt, maar ook door een swipe instellingen kan aanpassen. Het nog sneller kunnen instellen van sluitertijd of diafragma zou zeker voor wild- en sportfotografen een grote tijdswinst opleveren, met kans op nog betere foto’s.

Het gebruiken van de mechanische sluiter kan de camera een klein beetje doen bewegen en wanneer je met langere sluitertijden werkt en vanuit de hand fotografeert kan dit wel eens leiden tot bewogen foto’s. Uiteraard werken al deze dingen alleen als Canon het perfecte touchpad op de markt brengt, anders kan het wel eens helemaal fout gaan.

Shutter-button-op-camera-cameradeals.be

Traditionele shutter knop

Er is geen garantie dat het touchpad er komt en het is ook niet de eerste keer dan Canon een touch-input creëert. De Canon EOS R had de M-Fn Touchbar en die werd niet goed ontvangen. De nieuwe EOS R modellen hebben deze touchbar dus ook niet meer.

De beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS R-modellen

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0