Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Canon vraagt patent aan voor RF 15-35mm F4L en 16-35mm F4L objectieven

blank
blank

Volgens CanonRumors heeft Canon patent aangevraagd voor twee nieuwe RF-lenzen. Het gaat hierbij om de RF 15-35mm f/4L IS USM en RF 16-35mm f/4L IS USM.

Het is niet zeker of beide lenzen worden geproduceerd en het lijkt dan ook logisch dat er maar één van de twee daadwerkelijk op de markt komen. De F4L IS USM versie is een goedkopere optie dan de huidige Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USM die zo’n €2300 kost.

De 15-35mm full frame lens voor bijvoorbeeld Canon EOS R, EOS R5 en R6 zijn populair bij onder andere landschaps-, reis- en architectuurfotografen.

Meer aanbod

Op dit moment is er nog een behoorlijk gat tussen betaalbare en dure professionele lenzen. Het EOS R-systeem is nog relatief nieuw en het Japanse bedrijf moet snel meer betaalbare objectieven op de markt brengen om hun full frame EOS R systeemcamera’s te kunnen verkopen.

In 2020 zijn er maar twee lenzen uitgekomen, maar in 2021 staan er maar liefst 17 nieuwe objectieven op de lijst. Twee daarvan zijn tilt-shift en nog twee zijn macro-objectieven

Eigenschappen nieuwe objectieven

Het is onwaarschijnlijk dat zowel de RF 15-35mm f/4L én 16-35mm F4L op de markt komen, maar voorlopig zijn de geluiden van fotografen op het internet heel positief.

Canon RF 15-35mm f/4L IS USM

Canon-rf-15-35mm-f4l-is-usm-objectief-specificaties-cameradeals.be

Canon RF 16-35mm f/4L IS USM

Canon-rf-16-35mm-f4l-is-usm-objectief-specificaties-cameradeals.be

Volgens CanonRumors lijkt het ontwerp van de 15-35mm realistischer omdat deze een 19mm back-focus afstand heeft. Daarnaast is er al een f/2.8L versie op de markt en lijkt het logisch dat Canon vasthoud aan dit zoombereik.

Huidige Canon EOS R systeemcamera’s

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts


Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0