Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

De Alice Camera veranderd je smartphone in een systeemcamera

De verkoopcijfers van digitale camera’s lopen terug en die van smartphone met goede camera lopen juist op. Om die reden al lijkt de nieuwe Alice camera een perfecte brug tussen smartphone en professionele fotografie.

De Britse startup Photogram AI heeft hun nieuwe Alice Camera aangekondigd die jouw smartphone omtovert in een camera waarbij je Micro FourThirds lenzen kan verwisselen. Het idee is dat de kwaliteit van je smartphone foto een enorme boost krijgt dankzij een special AI-chip.

Het ontstaan van de Alice Camera

Het idee ontstond toen de makers merkten dan telefooncamera’s een betere kampvuur foto kon nemen dan een professionele camera. De snelheid van de AI van smartphones is al zo ver, terwijl een traditionele spiegelreflex nog wel eens achter kan lopen. Volgens de makers komt dit omdat traditionele cameramakers niet genoeg tijd hebben geïnvesteerd in het verbeteren van de AI-functies. De makers hebben meer dan 1000 fotografen en videomakers geïnterviewd om er achter te komen wat zij in een apparaat als deze terug willen zien.

Specificaties van de Alice Camera

 • Aluminium body
 • 4K 30fps, Full HD 60fps
 • Micro FourThirds vatting
 • 11MP 4/3 Qua Bayer HDR sensor
 • 4.63µm pixelgrootte
 • Deep Learning Colour Science
 • Elektronische stabilisatie
 • AI-gestuurde auto belichting
 • AI-gestuurde autofocus
 • Micro SD-kaart opslag
 • Opladen via USB-C
 • 3.5mm microfoon ingang
 • 5Ghz Wifi

alice-camera-micro-fourthirds-smartphone-cameradeals.be

Artificial Intelligence (AI)

De Alice Camera, die je op je telefoon plaatst, maakt gebruik van AI en kan leren van de omgeving. Op basis hiervan kan de camera helpen bij betere kleuren, belichtingsinstellingen en algehele betere kwaliteit.

De camera en telefoon communiceren via een 5Ghz draadloze verbinding terwijl de AI alles regelt qua autofocus, belichting, kleuren en nog veel meer.

alice-camera-micro-fourthirds-smartphone-cameradeals.be

Gemaakt voor content creators en vloggers

Bijna elke smartphone past en werkt met Alice en het is ook mogelijk om de telefoon om te draaien zodat je jezelf kan filmen en zien. Qua opnamemogelijkheden kan je filmen in 4K 30p en Full HD met 60P waarvan beide zonder verkleind beeld. Ook live-streaming via het netwerk van je telefoon behoort tot de opties.

alice-camera-micro-fourthirds-smartphone-cameradeals.be

Alice Camera van binnen

De camera heeft geen beeldscherm, maar dat is juist waar de smartphone in beeld komt. Wel is er een ingebouwde Micro FourThirds sensor met 11 megapixel aanwezig met 4.63µm pixels die beter bestand zijn tegen weinig licht en een groter dynamisch bereik voortbrengen. Bezit je op dit moment al een Micro FourThirds systeem, dan passen de lenzen die je hebt er uiteraard op. Met een adapter is het mogelijk om de meeste APS-C lenzen op de Alice Camera te plaatsen.

alice-camera-micro-fourthirds-smartphone-cameradeals.be

Eerder geprobeerd

Het is niet de eerste keer dan een bedrijf een brug probeert te slaan tussen telefoons en camera’s. Sony en Yongnuo hebben al eens camera’s als deze bedacht, maar vanwege het weinige animo hebben deze de markt nooit gehaald. De grote vraag is dus of het Alice wel lukt.

alice-camera-micro-fourthirds-smartphone-cameradeals.be

Prototype

Vooralsnog is Alice Camera in prototype fase, maar het  is mogelijk om de Camera aan te schaffen als pre-order voor 50 pond via hun website.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0