De belangrijkste camera’s en drones die uitkomen in 2021

blank

Geüpdate op 31/12/2020 door Camera Deals – Yoreh

Tegen alle verwachtingen in was 2020 een extreem goed jaar voor nieuwe camera’s. De verkopen stegen, maar we zijn ook verwend met nieuwe technieken en bizarre resoluties. Denk aan de Canon EOS R5 8K of all-rounder Fujifilm X-T4. 

De meest bijzondere camera’s van 2020 hebben we al in een overzicht gezet en nu is het tijd te kijken wat 2021 ons gaat brengen op camera en drone gebied. Wordt het een even goed jaar of zal het de verwachtingen overstijgen? Wij denken dat 2021 hét jaar van 8K wordt. Dit jaar is 8K op grote schaal geïntroduceerd en het zal nu langzaam worden geïmplementeerd in kleinere camera’s.

De grootste aankondigingen hebben we dit jaar al gehad met de Canon EOS R5 en EOS R5, Fujifilm X100v, X-T200 en X-T4 en de Nikon D6, Z6 II en Z5 II. Maar ook de Panasonic S5 en DJI Mini 2 mogen zeker niet ontbreken! In 2021 verwachten we vooral aanvullingen en camera’s die voortborduren op de technieken van 2020.

Camera’s en drones van 2021

Er zijn twee modellen die opvallend stil zijn geweest in 2020 en nog geen opvolgers van de vorige modellen hebben. We hebben het over de waarschijnlijke Panasonic GH6 Micro FourThirds camera die volgens de geruchten in 6 of 8K kan filmen en de nieuwe Olympus PEN-serie.

Sony A7 IV

Sony-A7-IV-cameradeals-be

De Sony A7 IV laat al een tijdje op zicht wachten, maar dat is eigenlijk niet erg aangezien de Sony A7 III uit 2018 maar een paar kleine upgrades nodig zou hebben.

Denk aan een upgrade van de 4K film die op dit moment stopt bij 30fps. Het is waarschijnlijk dat alleen de framesnelheid wordt geüpdate tot 60fps. Ook de sensor gaat waarschijnlijk van 24.2mp naar 30-32mp. Het nadeel van een sensor met meer megapixels kan zijn dat de ISO-gevoeligheid er onder lijdt, maar hier zullen niet veel mensen hinder van ondervinden.

Een betere zoeker, met grotere resolutie, zou zeker gewenst zijn en dan denken we aan 3.69-miljoen (1280×950 pixel) in plaats van de huidige 2.36 miljoen dot. Het LCD-scherm aan de achterzijde kan nu alleen kantelen, maar sinds de komst van het vari-angle scherm om de Sony A7s III is het zeer waarschijnlijk dat het nieuwe scherm dit ook kan. Een resolutie upgrade van 921k-dot resolutie naar 1.44-miljoen dot lijkt ook bij de mogelijkheden te behoren.

Kosten? Waarschijnlijk zo’n €2399-€2499 voor de body met een aankondiging in februari 2021. Sony heeft aangegeven dat er door de huidige pandemie niet genoeg onderdelen beschikbaar zijn en dat zou de A7 IV kunnen vertragen.


terug naar menu ↑

Canon EOS R7

Canon-eos-r7-cameradeals.be

De Canon EOS R7 kan een grote verandering betekenen in de systeemcamera-series van Canon. Terwijl de EOS R, EOS R5 en R6 allen een full frame sensor hebben met het daarbij behorende prijskaartje, is er voor deze RF-vatting camera nog geen APS-C versie beschikbaar. De EOS R7 moet daar verandering in gaan brengen en het schijnt dat de camera al wordt getest door professionals.

Het idee voor de EOS R7 is dat hij bijna identiek is aan de R6, maar dan met een snellere burst en APS-C sensor voor natuur en sportfotografie. De EOS R6 schiet 12 foto’s per seconde mechanisch en 20fps elektrisch. De EOS R7 zou dit dus moeten overstijgen en ook nog eens goedkoper zijn de R6. Waarschijnlijk is ook dat je kan filmen op 4K, 60p.


terug naar menu ↑

Panasonic Lumix GH6

Panasonic-lumix-gh6-cameradeals.be

Er is eigenlijk vrij weinig te vertellen over de Lumix GH6 en de wereld had het nieuwe model eigenlijk al halverwege 2020 verwacht. Op zijn vroegst lijkt de Panasonic Lumix GH6 de uit 2017 Lumix GH5 en GH5s op te volgen in februari 2021. Waar de GH5 een geweldige all-rounder is met beeldstabilisatie, is de Lumix GH5s een low-light monster, maar zonder de beeldstabilisatie en ‘maar’ 10 megapixel.

De GH5 filmt al in 4K 60fps 10-bit, dus de vraag is of de GH6 voor 6 of 8K gaat. Met een MFT-sensor kan 8K iets te veel zijn, maar wellicht vind Panasonic een truc.


terug naar menu ↑

Fujifilm X-E4

fujifilm-e-x4-cameradeals.be

De Fujifilm X-E-serie is bijzonder vanwege het compacte ontwerp, lage prijzen en goede kwaliteit en is een goed alternatief wanneer je de XT-modellen te prijzig vindt.

De X-E3 stamt uit 2017 en dus heeft hij nodig een opvolger nodig die we waarschijnlijk in 2021 gaan zien. Sinds de kerst is de geruchtenmolen op gang gekomen, maar heel veel is er nog niet bekend.

Waarschijnlijk kan het beeldscherm tilten (omhoog/omlaag) en wordt de 24.2 megapixel sensor vervangen door een 26MP sensor, dezelfde als die in de Fujifilm X-T30.


terug naar menu ↑

Fujifilm GFX100S

fujifilm-gfx-100s-cameradeals.be

De GFX100 uit 2019 is een middenformaat camera die zich richt op landschap en architectuur fotografen en wordt aangevuld met de GFX100s die een 102 megapixel sensor zal hebben. Waarschijnlijk wordt de grip verwijderd en dat laat hem qua formaat meer in de buurt komen van andere soortgelijke camera’s.

Fujifilm heeft aangegeven dat de ‘s’ voor ‘slr’ (single lens reflex) staat en daarom kunnen we dus in ieder geval een toegewijde zoeker verwachten. Veel details over de camera zijn nog niet bekend, maar het lijkt erop dat hij zo tussen de €5000 en €9000 gaat kosten.


terug naar menu ↑

Sony A9 III

sony-a9-iii-cameradeals.be

De Sony A9 II is nog maar een jaar oud, maar moet toch al worden vervangen om me te kunnen met de concurrentie. De Sony A9 III zal het nieuwe full frame vlaggenschip zijn en richt zich op sport, wild en landschapsfotografen. De A9 II heeft een foto burst van 20fps, dus de A9 III zal dit ook minimaal hebben.

De toevoeging van 8K 30fps film lijkt zeer waarschijnlijk en ook filmmakers zullen waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in deze camera. De 8K 30fps zal je waarschijnlijk niet opnemen in de hoogste kwaliteit, maar maak je gebruik van een externe recorder, dan kan je deze extern opnemen. De 50 megapixel sensor zorgt ervoor dat je landschapsfoto’s neemt met extreem veel details. De Canon EOS R5 concurrent zal zo’n €5000 kosten.


terug naar menu ↑

Nikon Z30

Nikon-z30-cameradeals.be

Ook over de Nikon Z30 is nog niet veel bekend, maar hij is al wel geregistreerd met een Russisch certificaat en dat betekent dat we redelijk snel een aankondiging kunnen verwachten. Deze APS-C camera is er een die qua prijs aantrekkelijk zal zijn voor een grote groep mensen en hopelijk minder kost dan de huidige Nikon Z50.

De Z30 zal waarschijnlijk een 24.2 megapixel sensor hebben en 4K film tot 30fps en Full HD 60fps opnemen.


terug naar menu ↑

Nikon Z8

Nikon-z8-cameradeals.be

De Nikon Z8 wordt het vlaggenschip van Nikon en gaat de concurrentiestrijd aan met de Canon EOS R5 en Sony A7R IV op het gebied van resolutie en snelheid. Verwacht wordt dat de Z8 een 60MP sensor heeft en tot 14 foto’s per seconde schiet met de mechanische sluiter. Een pixel-shift modus maakt het mogelijk om super resolutie foto’s te maken van 240 megapixels.

Op dit moment schiet de Canon EOS R5 tot 12fps op een 45MP sensor en de Sony A7R IV 10fps met een 61Mp sensor.

De vraag is vooral of Nikon daadwerkelijk een camera kan bouwen met deze kracht en specificaties. Er gaan geruchten dat de Z8 wordt vergezeld door de Z9. Hierbij richt de ene camera zich op resolutie en de andere op burst fotografie voor bijvoorbeeld sport of wild.


terug naar menu ↑

DJI FPV Drone

DJI-fpv-drone-cameradeals.be

Het Chinese DJI staat bekend als maker van de allerbeste en goed betaalbare drones voor elk vliegniveau. De net uitgebrachte DJI Mini 2 is een enorme hit onder zowel amateur als meer professionele piloten en dat heeft alles te maken met het gemak van vliegen, veiligheid en kwaliteit film en fotografie.

DJI gaat echter iets doen dat ze nog niet eerder hebben gedaan; ze brengen een First Person View (FPV) drone uit en er zijn al foto’s gelekt. Dit soort drones zijn gemaakt voor races en bijzondere manoeuvres. De DJI FPV drone zou filmen in 4K, 60fps en haalt snelheden tot 150km/u!

Deze snelheid lijkt heel wat, maar valt in het niets bij gespecialiseerde (zelfbouw) race drones. Wat veel van deze race drones niet doen is filmen op hoge kwaliteit en tot 21 minuten vliegen. Ook is er een Return-to-home knop met GPS en dit duidt allemaal op een snelle dynamische en veilige film drone dan een echte race drone.


terug naar menu ↑

Sony AirPeak Drone

sony-brengt-airpeak-drone-uit-cameradeals.be

De eerste berichten over de Sony Airpeak verschenen in november 2020 en deze werden vergezeld met een weinig zeggende promotievideo. Sony zegt het 3R concept te gaan gebruiken en dat kan duiden op een First Person View drone. Het idee is dat filmmakers shots kunnen maken die tot nu toe nog niet mogelijk waren.

Op dit moment maakt Sony de sensoren voor DJI drones, maar dat betekent nog niet dat hun eigen drone een groot succes wordt. Kijk naar de Sony Xperia smartphones die het altijd afleggen tegen Samsung en Apple.


Over welke nieuwe camera’s, lenzen en drones ben jij het meest enthousiast? Laten het weten in de comments hieronder!

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0