De Canon EOS R5c 8K oververhit niet en komt uit in 2021

Geüpdate op 16/11/2021 door Camera Deals – Yoreh

Canon gaat een nieuwe camera uitbrengen die waarschijnlijk de Canon EOS R5c heet. Grootste vernieuwingen? Deze EOS R5c 8K-camera oververhit niet vanwege een actief koelingssysteem en heeft de veel gewenste Canon Log 2 gamma.

Is de Canon EOS R5c een volledig nieuwe camera? Nee, van binnen is hij exact hetzelfde als de Canon EOS R5, met als grootste veranderingen het actieve koelingssysteem en Canon Log 2.

De Canon EOS R5 heeft een 45 megapixels sensor waarmee je 8K film kan opnemen. Een camera die tot de beste camera’s van dit moment behoort, maar ook een groot probleem heeft: oververhitting. Doordat de EOS R5 niet goed gekoeld wordt kan je in 8K 30fps en 4K 60fps niet zo lang opnemen voordat de camera zichzelf uitzet vanwege oververhitting.

Iets groter en C-Log 2

De bevestiging van de EOS R5c komt via het goed geïnformeerde Canon Rumors en zij zeggen dat de aankondiging van de camera eind 2021 is, waarna de full frame systeemcamera begin 2022 te koop is.

Hoewel de EOS R5c dezelfde specificaties heeft als de EOS R5 en dus óók voor hybride fotografen en filmers is, wordt hij wel een stukje groter om zo plaats te maken voor het koelingssysteem. De C-Log 2 gamma modus is een belangrijk plat kleurprofiel om zo veel mogelijk uit het dynamisch bereik te halen. Door dit kleurprofiel te gebruiken heb je in de nabewerking een beeld dat je volledig kan aanpassen qua kleurbewerking.

Er gaat een gerucht dat Canon zelfs hun C-Log 3 gaat toevoegen op den duur. Het zou kunnen dat ook de Canon EOS R5 deze kleurprofielen krijgt, maar voor Canon is het gebruikelijk om deze exclusief te maken voor de Cinema camera lijn.

De Canon EOS R5c is dus bedoeld voor de professionele filmmaker die veel tijd stops in het opzetten en nabewerken van de filmproductie.

De beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS R5 body

Laatste Amazon prijsupdate was: 04/08/2021 19:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0