Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

De geïntroduceerde Canon EOS M50 Mark II is een matige upgrade

Toen wij de gelekte specificaties van de EOS M50 Mark II zagen werden we zeer enthousiast en hadden we verwacht dat dit de next-level vlog camera zou worden. Helaas zat elk gerucht er naast en is de M50 Mark II vrijwel identiek aan de eerste M50, met wat kleine updates. 

De camera is nog niet uitgekomen in Europa en het is de vraag wat de toekomst van de Canon M-Serie is. Van binnen is de EOS M50 Mark II een-op-een hetzelfde (van buiten ook), met dezelfde sensor, zelfde Digic 8 beeldprocessor, zelfde 4K cropped video met 24fps en hetzelfde ontwerp als de huidige EOS M50. Nogal teleurstellend dus. Het zijn vooral een aantal software updates die deze camera beter maken dan de vorige versie,

Autofocus

De autofocus is volgens Canon verbeterd, waarbij gezichten en ogen nu beter worden gevolgd. De Dual Pixel AF werkt voor fotografie, maar helaas niet voor het opnemen in 4K.

Voor vloggers

De meeste updates hebben te maken met functies die handig zijn voor vloggers. Dat is maar goed ook, want misschien maakt hij dan een kans om in onze lijst ‘de beste vlog camera’s van dit moment‘ te komen. Zo is het nu mogelijk om verticale video op te nemen, wat de PowerShot G7X Mark III ook doet, en om draadloos naar live naar YouTube te streamen. Met de Canon EOS Webcam Utility is het ook mogelijk om de camera als webcam te gebruiken en je vlogs vanuit een studio op te nemen.

Canon-eos-m50-mark-II-body-systeemcamera-cameradeals.be

Foto: Canon

Nieuwe scherm aanraak functies

Het scherm heeft een aantal nieuwe functies waarbij je het scherm aanraakt en de opname begint, self-timer activatie en een autofocus functie waarbij je op het scherm tikt om aan te geven waar de focus moet liggen.

Conclusie

Wat is er dan nieuw aan de camera? Vrijwel niets. Alle bovengenoemde functies zou je kunnen doorvoeren via een firmware update. Uiteraard zou Canon daar geen geld meer verdienen en kunnen we deze keuze begrijpen. Het is een manier om de huidige M50 nieuw leven in te blazen. En hoewel we niet gecharmeerd zijn van de updates, zijn we dat wel van de EOS M50. De EOS M50 staat zelfs in onze top 10 van beste systeemcamera tot €500!

Prijs en beschikbaarheid

Voorlopig is de Canon EOS M50 Mark II alleen te koop in Aziatische landen en de VS en gebieden als Europa en het Midden-Oosten vallen buiten de boot. Het lijkt erop dat de EOS M-serie een stille dood tegemoet gaat, zeker nu de Canon EOS R7 APS-C camera eraan komt. De vraag is dus of de M50 II überhaupt naar Nederland komt.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0