Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

De Panasonic BGH1 cine camera filmt C4K 60fps 10-bit en komt uit op 17 november

blank
blank

We zijn al een tijdje de geruchten over een nieuwe Panasonic MFT-cine camera aan het volgen, maar het was nog te pril om er een bericht over te schrijven. Nu zijn er echter specificaties gelekt en weten we zeker dat de BGH1 er gaat komen. We hebben het hier over een videocamera die zonder tijdslimiet C4K 60fps 10-bit RAW-video schiet en wordt geïntroduceerd op 17 november 2020.

Het originele bericht komt via 43rumors en zij waren ook de eerste die de beschikking hadden over een wazige foto. Zij werden door Panasonic gevraagd om deze weer te verwijderen en dat kon alleen maar betekenen dat het gerucht eigenlijk geen gerucht was.

Panasonic-Lumix-DC-BGH1-MFT-cine--systeemcamera-cameradeals.be

Sensor en body Panasonic BGH1

Net zoals de Panasonic GH5s heeft de nieuwe videocamera een 10.2 megapixels MFT-sensor met 13 stops aan dynamisch. Qua overige specificaties komt de camera dicht in de buurt van de GH5s, maar met het grootste verschil dat de body de vorm heeft van een videocamera, maar wel word gepresenteerd als een systeemcamera. Dit maakt ruimte voor XLR en andere video georiënteerde in- en uitgangen.

Qua formaat is de camera 93 x 93 x 78mm en weegt zonder objectief 545 gram. Dit model heeft dubbele kaartsleuven, Wifi en Bluetooth en een 11,800 mAh VBR accu.

Panasonic-Lumix-DC-BGH1-MFT-cine--systeemcamera-cameradeals.be

C4K 60fps

Het filmen in C4K 60fps (H.265 / HEVC) is inmiddels een standaard eigenschap van camera’s, maar het opnemen in 10-bit 4:2:2 RAW intern komt nog niet heel veel voor. Deze manier van opnemen is beschikbaar in zowel standaard en anamorphic modus.

Panasonic-Lumix-DC-BGH1-MFT-cine--systeemcamera-cameradeals.be

ISO-waardes

Net zoals bij de Lumix GH5s heeft de BGH1 Dual Native ISO waarbij je minimaal ruis ervaart en de camera kan gebruiken wanneer het praktisch donker is. In de standaard modus heb je een ISO van 160-800, ISO 400/2000 in V-Log, ISO 320-1600 in HLG en ISO 160-800 in Cinelike D2 of V2.

Eigenschappen Panasonic BGH1

 • Systeemcamera
 • 10.28 MP MOS MFT-sensor
 • 13 stops dynamisch bereik in V-log L
 • Max. C4K 4096 x 2160 60fps 4:2:0 10-bit LongGOP 200Mbps
 • C4K 24, 25, 30 fps 400Mbps 4:2:2 10-bit ALL-intra
 • H.264/ MPEG-4, H.265/HEVC
 • Dubbele kaartsleuven voor SDXC UHS-II Class 90 kaarten
 • Foto resolutie in L 3680×2760 pixels
 • Dual Native ISO tot 204800
 • Shutter foto 1/16.000
 • Shutter video 1/16.000
 • XLR-aansluiting
 • Wifi & bluetooth

Prijs en beschikbaarheid

De prijs is wellicht het meest bijzondere aan deze camera en die ligt rond de € 1800. Voor dat bedrag koop je op dit moment een Lumix GH5s zonder objectief. Verder lijkt hij dus veel op de GH5s en krijg je voor extra in/uitgangen die handig zijn voor video en live-streaming, samen met extra keuze uit codes en formaten. De volledige lijst met specificaties is te bekijken en camera wordt waarschijnlijk op 17 november aangekondigd.

De beste prijzen van vandaag voor de Panasonic GH5s

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0