De Solarcan Puck is een Pinhole camera zo klein als een hockey puck

Geüpdate op 02/12/2021 door Camera Deals – Yoreh

Een Hockey Puck? Dat is het zwarte schijfje waar ze tegen slaan tijdens ijshockey. De Solarcan Puck is een pinhole camera ontworpen om op artistieke manier de baan van de zon vast te leggen.

Het bedrijf Solarcan maakt al langere tijd producten om op een makkelijke manier de zon vast te leggen. Het idee van het bedrijf is om draagbare pinhole camera’s te maken. Met de Solarcan Puck maak je ronde in plaats van vierkante foto’s en dat draagt weer bij aan de artistieke vormgeving.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Solarcan (@thesolarcan)

Extra lange sluitertijd

Doordat ultralange sluitertijden mogelijk zijn, kan je de zon meerdere keren voorbij laten komen. Je hebt het dan over dagen, weken of zelfs jaren, als je het geduld hebt. De Puck heeft drie belichtingsvellen van fotografisch papier. Elk van deze vellen heeft beschermingslaag. Het licht komt binnen via een kleine ingang aan de voorzijde.

De Solarcan Puck krijg je met twee kabeltjes en een kleverige ondergrond om de camera te monteren. Verder zijn er drie belichtingsvellen en een handleiding in de doos toegevoegd.

Hoe je de camera installeert:

Op dit moment is de camera nog niet te koop in Nederland en moet je je tot BH Photovideo in de VS richten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Solarcan (@thesolarcan)

Tags:

Camera Deals - Yoreh

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0