duivelse-deals-televisie-ek-2020-2021-kamera-express-belgie
Oranje-deals-televisie-ek-2020-2021-kamera-express-nederland

De winnaars van The World Press Photo 2020 op een rij

blank

Geüpdate op 17/04/2020 door Camera Deals – Yoreh

Het is misschien wel de grootste eer die je als journalistieke fotograaf kan krijgen: het winnen van de World Press Photo. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt en gisteren zijn de winnaars bekend gemaakt van The World Press Photo of the Year, World Press Photo Story of the Year en alle andere categorieën.

De World Press Photo of the Year winnaar

World-Press-Photo-of-the-Year_Yasuyoshi-Chiba_Agence-France-Presse-

©Yasuyoshi Chiba, Japan, Agence France-Presse

De Japanse ‘Chief Fotograaf’ Yasuyoshi Chiba wint de World Press Photo of the Year met zijn foto die hij nam voor Agence-France Presse. De foto “Straight Voice” toont het beeld van een Sudanese jongeman die protestgedichten vertelt. De foto krijgt extra kracht doordat de jongen wordt opgelicht door het licht van smartphones van de omstanders.

Dit moment is het enige vreedzame protest dat ik heb gezien in mijn tijd dat ik hier ben.” zegt Chiba. “Ik voelde hun ondoordringbare solidariteit als brandende sintels die nog moeten oplaaien“.

World Press Photo Story of the Year winnaar

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

De Franse fotograaf Romain Laurendeau heeft de prijs gewonnen voor World Press Photo story of the Year, dat gaat over hoe de Algerijnse jeugd het voor elkaar heeft gekregen om het grootste protest op te zetten in de geschiedenis van het land. Het project “Kho, the Genesis of a Revolt” heeft ook de prijs voor de categorie Long-Term Projects gewonnen.

Hieronder zie je de rest van de foto’s uit deze serie.

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

World-Press-Photo-Story-of-the-Year_Romain-Laurendeau-cameradeals.be

©Romain Laurendeau, Frankrijk

Volgens Laurendeau was het onmogelijk om je niet gedeeltelijk te identificeren met deze jongeren. “Ze zijn jong, maar al moe van de huidige situatie en ze willen kunnen leven zoals alle andere mensen.”

Voor de jury sprong deze serie eruit vanwege de intimiteit en de perfecte technische uitvoering van alle foto’s.

Winnaar – Hedendaagse problematiek

Nikita-Teryoshin-the-back-office-of-war-cameradeals.be

©Nikita Teryoshin, Rusland

Deze foto van Nikita Teryoshin uit Rusland laat zien hoe een zakenman twee anti-tank raketten opbergt in een kantoortje na de International Defence Exhibition and Conference (IDEX) in Abu Dhabi op 18 februari 2019.

Winnaar – Klimaat

Esther-Horvath_for-The-New-York-Times-cameradeals.be

©Esther Horvath, Hongarije, voor The New York Times

De foto ‘Polar Bear and her Cub’ van Esther Horvath laat zien hoe een moeder ijsbeer en haar jong dicht in de buurt komen van meetmateriaal van Polarstern wetenschappers. Polarstern is een schip dat onderdeel is van een wetenschappelijke expeditie op de Antarctische Oceaan dat onderzoek doet naar klimaat verandering. De foto is genomen op 10 oktober 2019.

Winnaar – Natuur

Alain-Schroeder-camereadeals.be

©Alain Schroeder, België

Ook in België kunnen we trots zijn, want fotograaf Alain Schroeder heeft de prijs gewonnen voor de beste foto in de categorie ‘Natuur’. De foto ‘Final Farewell’ laat het lichaam zien van een dode orangoetan van één maand oud. Het dier werd levend gevonden bij haar gewonde moeder op een palm-olie plantage in Subulussalam, Sumatra, Indonesië op 10 maart 2019. Kort na de opname in het ziekenhuis overleed het aapje.

Winnaar – Portretten

Tomek-Kaczor_for-Duży-Format-Gazeta-Wyborcza-cameradeals.be

©Tomek Kaczor, Polen, voor Duży Format, Gazeta Wyborcza

Op de foto ‘Awekening’ van de Poolse fotograaf Tomek Kaczor zien we Ewa, een 15-jarig meisje dat net uit een Katatonische toestand komt en wordt bijgestaan door haar ouders. Ze zit in een rolstoel terwijl ze wachten in een vluchtelingen aanmeldlocatie in Podkowa Leśna in Polen op 1 juni 2019.

Winnaar – Sport

Mark-Blinch_for-NBAE-cameradeals.be

©Mark Blinch, Canada, voor NBAE

Fotograaf Mark Blinch legt het moment vast dat Kawhi Leornard (hurkend in het midden) van de Toronto Raptors het winnende punt scoort tijdens de Eastern Conference Semifinals van de 2019 National Basketball Association (NBA) Playoffs tegen Philadelphia 76ers. De foto ‘Kawhi Leornards’s Game 7 Buzzer Beater’ is genomen op 12 mei 2019 in de Scotiabank Arena, Toronto, Canada.

Winnaar – Nieuws

Farouk-Batiche_Deutsche-Presse-Agentur-cameradeals.be

©Farouk Batiche, Algerije, Deutsche Presse-Agentur

Farouk Batiche uit Algerije legt het moment vast dat een student tegen de schilden van de oproerpolitie duwt tijdens een anti-overheid protest. De foto met de naam ‘Clash with the Police During an Anti-Government Demonstration’ is genomen op 21 mei 2019.

Wat vinden jullie van de winnaars? Terecht? Laat het weten in de opmerkingen!

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0