DJI lanceert de Ronin 4D 8K cinema camera met 4-assige stabilisatie

Geüpdate op 20/10/2021 door Camera Deals – Yoreh

DJI is bezig met het lanceren van vele producten en de Ronin 4K met 4-assige stabilisatie is er daar één van. De camera is beschikbaar in een 6K en 8K-variant. 

DJI heeft met de Ronin 4D de eerste cinema camera op de markt gebracht met 4-assige stabilisatie. Naast de X- en Y-assen wordt ook de Z-as gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat het op en neer bewegen van de camera tijdens het lopen of rennen ook wordt gestabiliseerd. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijker op oneven ondergrond of trappen lopen, terwijl het beeld volledig is gestabiliseerd.

Een drone die niet vliegt

De DJI Ronin 4D gebruikt technieken van drones en is daarom eigenlijk een soort drone die niet vliegt. Zo zitten er afstandssensoren in die naar beneden zijn gericht (ToF). Aan de voor- en achterkant zitten sensoren die meten waar de camera zich bevindt. De IMU en barometer berekenen de locatie en hoogte van de camera. Allemaal technieken die je ook de DJI-drones vindt.

Een andere techniek die voortkomen uit de drones zijn ActiveTrack Pro (Phantom 4).

DJI-Ronin-4D-gimbal-cinema-camera-cameradeals

Follow-focus

Voor de focus operators zijn er drie modussen beschikbaar; manual, auto en hybrid ‘Automated Manual Focus’. De laatst genoemde zorgt dat de focus op het object blijft via de motor, terwijl de operator de focus handmatig kan aanpassen i.c.m. de LiDAR Range Finder.  De focus werkt tot 10 meter en gebruikt een 43,200-punts sensor die niet alleen afhankelijk is van licht.

DJI-Ronin-4D-gimbal-cinema-camera-cameradeals

Eigenschappen DJI Ronin 4K

  • 235 x 116 x 160mm
  • 1.04 KG Gimbal gewicht
  • 1.45 KG body
  • 4.67 KG Totale gewicht
  • 150 minuten accu
  • Inputs/Outputs: 3.5mm TRS stereo in, 3.5mm stereo out, USB-C 3.1, 6-pin 1B DC-in, Accu-mount, Monitor port, Hand grip port 2x, top handle port, HDMI A
  • X9 connectors: LiDar Range Finder, Focus motor 2x
  • DJI Pro SSD, CFexpress 2 type B, USB-C SSD

Camera en resolutie keuze

Wanneer je  DJI Ronin 4D koopt, heb je de keuze om een van de nieuwe Zenmuse X9 camera’s op de gimbal te zetten. Beide modellen zij full frame en kunnen in H.264 en Apple ProRes RAW draaien.

De Zenmuse X9 8K heeft een resolutie mogelijkheid van 8K 75fps en kost zo’n €11,300, terwijl de €7,110 kostende X9 6K in 6K 60fps / 4K 120fps filmt.

Sensor

De X9 modellen hebben beide een 35mm CMOS sensor met een ISO van 200 tot 12,800 of dual native ISO. De 14-stops aan dynamisch bereik en DJI’s eigen kleurensysteem zorgen voor kleurrijke beelden, vol contrast. Dankzij de ingebouwde 9-stops fysieke ND-filters geven je zelfs nog meer controle over het licht. Qua lenzen heb je de mogelijkheid om DX, DL, Leica M en E-vatting objectieven te gebruiken.

Transmissie

Dankzij de O3 Pro technologie is het mogelijk om 1080p 60fps beeld uit te zenden naar operators tot 6km afstand. Het O3 systeem heette voorheen OcuSync 3 in de drones.

Beschikbaarheid

Het is mogelijk om de camera’s vanaf december 2021 te bestellen. De volgende DJI-aankondigingen zullen op 27 oktober en 5 november zijn

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0