Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

DJI Mavic Air 2 krijgt 4x Digitale Zoom, 4K hyperlapse en meer in gratis update

De Mavic Air 2 is DJI’s nieuwste inklapbare drone voor consumenten met grote verbeteringen ten opzichten van zijn voorganger, de Mavic Air. De Air 2 zit tussen de Mavic Mini en Mavic 2 Pro en heeft een 1/2″ CMOS sensor, nieuwe motoren, langere accu-duur en een top snelheid van 68 km/u, terwijl deze amper zwaarder is dan de Mavic Air. 

Lees ook: De beste drones van dit moment

De beste eigenschappen voor consumenten

Ondanks het dat dat de Mavic Air 2 een consumenten drone is, heeft DJI niet zuinige gedaan met de eigenschappen. Zo film je in 4K UHD tot 60 frames per seconde en maakt je foto’s van 12 of 48 megapixels.  Verder vind je een HDR video modus, Panorama en 8K hyperlapse stand, verschillende volg modi, kleurprofielen voor normaal en Cine-D en een GEO systeem waarbij de drone nooit in verboden gebieden kan vliegen.

Uiteraard zit de DJI Mavic Air 2 vol sensoren om obstakels te ontwijken. Deze vind je aan de voor-, achter- en onderkant.

Firmware update

De Air 2 is dus eigenlijk helemaal goed zoals hij is, maar gelukkig heeft DJI een aantal dingen gevonden om te verbeteren. In de firmware update 01.00.0340 (updaten via de app) krijg je nieuwe eigenschappen als:

 • Safety Flight Mode. De drone ontwijkt obstakels automatisch en negeert commando’s waarbij de gebruiker zelf naar links of rechts vliegt.
 • Mogelijkheid om 4K hyperlapses te maken
 • Een 4K Zoom Mode. Hierbij zoom je 2x digitaal in bij het gebruik van 4K UHD 30/25/24fps.
 • Een 2x zoom bij 2.7K 60/50/48/30/25/24fps
 • Zoomen tot 4x digitaal op 1080p 60/50/48/30/25/24fps
 • Verbeterde FPV modus voor de gimbal
 • Verbeterde film prestaties in Sport Mode. Wanneer je filmt en vliegt voorkomt de Air 2 dat de propellers in beeld komen.
 • Nieuwe hyperlapse functie waarbij je op pauze kan klikken tijdens het maken.
 • Tot 45 ‘waypoint’ instellen voor het afleggen van geplande routes.
 • Verbeterde ActiveTrack wanneer je voertuigen volgt als je laag vliegt.

Field test

De mogelijkheid om digitaal tot 4x in te zoomen is uiteraard de update die er uitspringt. Deze functie is al uitvoerig getest door NoFilmSchool. De vraag is of de digitale zoom beter of slechter is dan wanneer je inzoomt in post-productie.

Voor de test is de Mavic Air 2 in verschillende resoluties gezet op 30fps met het normale kleurprofiel. De beelden komen rechtstreeks uit de camera zonder kleurbewerking.

4K UHD Digital Zoom

Bij het filmen in 4K UHD kan je 1x en 2x digitaal inzoomen. Er is een verschil in uitsnede te zien, maar het verschil in kwaliteit is minimaal.

2.7K Digital zoom

Ook bij het schieten in 2.7K is het verschil tussen zoomen in de camera en in post-productie amper te zien.

Full HD Digital zoom

Resultaten

Uiteindelijk blijkt dat het inzoomen op de drone zelf of via de post-productie nauwelijks tot niets uitmaakt qua beeldkwaliteit. Het scheelt je post-productie tijd wanneer je inzoomt via de drone, maar dat betekent dat er niets meer aan te passen is. Je kan dan dus niet meer uitzoomen. De veilige optie is om zonder zoom te filmen en in post-productie in te zoomen. Uiteindelijk heb je dus vrij weinig aan deze nieuwe functie.

Lees ook: De beste drones van dit moment

Vind de beste prijzen van vandaag voor de DJI Mavic Air 2

of lees de Mavic Air 2 review.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

beste-4k-6k-8k-camera-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0