Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Fujifilm wil kleinere en goedkopere middenformaat camera’s om strijd met full frame aan te gaan

Fujifilm is de koning van betaalbare en goede APS-C en middenformaat camera’s, maar die laatst genoemde heeft nog steeds moeite om aan te slaan bij het algemene publiek. Het gat tussen full frame en middenformaat wil Fujifilm dichten door hun camera’s kleiner en goedkoper te maken. Cinema5D deed een lang interview met de General Manager van Fujifilm Tishi Iida.

Een van de meest populaire Fujifilm middenformaat camera’s komen uit de GFX-serie. Hiervan is de Fujifilm GFX 50R de meest betaalbare en kost bijna €2000 minder da de Sony A9 Mark II. Middenformaat camera’s blijven dus voor de professionals met een flinke portemonnee. Het lijkt er echter niet op dat we ooit een full frame systeemcamera van Fujifilm gaan zien, aangezien ze eind 2018 al aangaven “nooit een full frame camera te zullen maken”.

Het grootste probleem van middenformaat camera’s is dat ze een stuk zwaarder en groter zijn dan een grote systeemcamera. Waar de Sony zo’n 673 gram weegt, is dat 775 gram voor de Fujifilm.

sony-camera-tegenover-fujifilm-camera-formaat

Foto: Camera Size Comparison

De Fujifilm GFX 50R is een echt fototoestel, waarbij de hoogste videokwaliteit ‘maar’ Full-HD is. De camera’s zijn dus nog niet te vergelijken en koop je ook alleen als je een doorgewinterde fotograaf bent.

Lukt het Fujifilm om hun instapmodel even goed te maken als de beste full frame systeemcamera’s, dan gaat er wellicht een nieuwe wereld open voor zowel gebruikers als het Japanse bedrijf.

Bekijk hier het hele interview dat Cinema5D deed met Toshi Iida van Fujifilm.

De beste prijzen van vandaag voor de Fujifilm GFX 50R

 

De beste prijzen van vandaag voor de Sony A9 Mark II

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0