Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Het Canon RF lenzenschema van 2020 en 2021! (Update)

Hoewel Canon een aantal nieuwe spiegelreflexcamera’s zoals de EOS 1Dx Mark III en EOS 850D uitbrengt, lijkt het erop dat het Japanse bedrijf (eindelijk) zijn aandacht op de systeemcameramarkt gaat richten. Met de komst van de nieuwe Canon EOS R5 8K en andere EOS R modellen, komen ook een hoop nieuwe RF lenzen die speciaal voor deze camera serie zijn ontworpen.

Ben je al een trotse bezitter van een EOS R of EOS RP of koop je de EOS R5 of EOS R6 binnenkort, bekijk dan eerst het lenzen overzicht! Want wellicht komt de perfecte RF-lens voor jou dit of volgend jaar uit.

Vrees niet, de EF-lens is nog altijd levend en zal niet opeens worden vervangen. Deze lenssoort word geïntroduceerd in 1987 voor de EF-vatting die Canon toen en vandaag nog gebruikt. Maar, na 30 jaar is het tijd om lenzen te maken voor een nieuwe generatie camera’s.

Lees ook: De beste lens voor jouw fotografiestijl

Lees ook: De beste Canon RF-Lenzen van dit moment

Waarom is het RF-Objectief in het leven geroepen?

Het voordeel aan de RF-lenzen is dat deze door de grote opening meer licht opvangen. Hierdoor is het mogelijk om zelfs met een groot diafragma een grotere scherpte van hoek tot hoek krijgen en zo min mogelijk kleurvervormingen in je beeld te zien.

De RF-vatting heeft een diameter 54mm en omdat de systeemcamera’s geen spiegel bevatten kan de lens dichter bij de sensor worden geplaatst. Ook dit geeft een extra boost qua licht. De afstand tussen de sensor en achterkant van de lens is nu 20mm (i.p.v 44mm bij EF/EF-s) en heeft 12 elektrische aansluitpunten, waar de EF/EF-S vatting er 4 minder heeft. De extra aansluitpunten zorgen voor een snellere en betere communicatie tussen de lens en body.

RF-lenzen van nu en de toekomst

Op dit moment heeft Canon 14 RF-lenzen in de verkoop of pre-order. De wijdste lens is de Canon RF 15-35mm f/2.8  en de RF 24-240mm f/4-7.1 IS STM de lens met de grootste zoom. De kwaliteit van deze lenzen zijn uitmuntend, maar daar betaal je ook een hoge prijs voor. Een lens met een instap-prijs zou dus zeer welkom zijn. Zeker aangezien de Canon EOS R niet een hele dure camera is. Wellicht wordt dit anders met de komst van de EOS R Mark II die in mei wordt aangekondigd.

Een van de lenzen die in aanmerking komt voor ‘betaalbaar’ is de RF 24-105 F/4-71 IS STM.

Canon-RF-lenzen-roadmap-toekomst-cameradeals.be

Canon RF Lenzen Roadmap tot halverwege 2020. Klik op de foto om een grote versie te zien. Bron: Canon

Het jaar 2020 brengt dus ‘maar’ twee nieuwe lenzen, maar gelukkig heb je al redelijk wat keus in de RF-serie. Voor velen zal de 100-500mm een overbodige toevoeging zijn, aangezien je dit objectief alleen voor bepaalde onderwerpen gebruikt.

Lees ook: Hoe cameralenzen werken en welke soorten er zijn

Deze pagina wordt geüpdate zodra er weer nieuwe lenzen worden aangekondigd. Sla hem dus zeker op of plaats hem in je bookmarks!

Nieuwe lenzen in 2021

Canon gaat een nieuw soort lens introduceren: TS-R. Tilt-shift lenzen voor Canon EOS R-serie camera’s.

Hieronder een lijst van lenzen die Canon waarschijnlijk volgend jaar (2021) gaat aankondigen en uitbrengen: (via CanonRumors)

Canon RF Zoom lenzen

Canon RF Prime lenzen

 • Canon TS-R 14mm f/4L (tilt-shift)
 • Canon TS-R 24mm f/3.5L (tilt-shift)
 • Canon RF 24mm f/1.8 IS STM Macro (macro)
 • Canon RF 35mm f/1.2L USM
 • Canon RF 50mm f/1.8 STM
 • Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM (macro)
 • Canon RF 135mm f/1.4L USM
 • Canon RF 400mm f/2.8L IS USM
 • Canon RF 500mm f/4L IS USM
 • Canon RF 600mm f/4L IS USM
 • Canon RF 800mm f/5.6L IS USM
 • Canon RF 1200mm f/8L IS USM.

Patent aanvragen (geruchten)

 • Canon RF 24-70mm f/4
 • Canon RF 24-120mm f/4-7.1
 • Canon RF 24-100mm f/4.7.1
 • Canon RF 28-80mm f/3.5-6.3
 • Canon RF 15-70mm f/4-7.1
 • Canon RF 105mm f/1.8
 • Canon RF 130mm f/1.8
 • Canon RF 150mm f/1.8

De Canon RF-lenzen die je, tot nu toe, kan kopen:

Bezoek onze Canon RF Lenzen product pagina of bekijk de lenzen hieronder.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0