Ideaal voor videomakers: de 4K 60fps Leica SL2-S met 96MP foto’s

blank

Geüpdate op 16/12/2020 door Camera Deals – Yoreh

De Leica SL2-S is onthuld en is een ideale camera voor videomakers. De full frame camera filmt ongelimiteerd 4K, 60fps in 4:2:2, 10-bit. De body is aangepast voor filmmakers en ligt qua prijs dicht bij concurrenten. 

De SL2-S heeft een 24 megapixel full frame sensor en een kleinere body dan de SL2, maar is daardoor ook een stuk goedkoper. Qua film is het mogelijk om log-profielen te gebruiken waardoor je een groter dynamisch bereik krijgt. In zowel UHD 4K en Cinema 4K en Full-HD kan je tot 60 frames per seconde opnemen.

Leica-sl2-s-full-frame-systeem-video-camera-cameradeals.be

Bekijk ook: de beste 4K+ camera’s voor video en film

Een echte videocamera

Waar vele systeemcamera’s een limiet van 29,59 minuten hebben wanneer je filmt, is dat niet het geval bij de SL2-S en dat maakt het een echte videocamera. Dit is vooral fijn voor documentairemakers en interviewers.

Dankzij de HEVC-compressie is het in de toekomst mogelijk om video’s te laten opslaan in 1 minuut clips. Mocht er iets fout gaan met de geheugenkaart, dan is de kan kleiner dat je materiaal kwijtraakt.

Het is jammer dat de nieuwe Leica SL2-s geen kantelbaar scherm heeft, terwijl dat toch wel echt iets is dat je nodig hebt bij een videocamera. Het is wel een touchscreen van 3.2 inch met 2.1 miljoen-dot. Het is duidelijk geen goede vlogcamera.

Leica-sl2-s-full-frame-systeem-video-camera-cameradeals.be

Fotografie tot 25fps

Het megapixel aantal is omlaag gegaan van 47MP op de SL2 naar 24MP op de SL2-s, maar daardoor is het wel mogelijk om de ISO-waardes hoger te zetten. De standaard ISO-waarden gaan van 100-100,000.

Waar je bij met de SL2 tot 10 beelden per seconde met de mechanische en 20 met de elektrische sluiter maakt, is dat op de SL2-s zelfs opgekrikt tot 9fps en 25fps. Deze hoge snelheden zijn echter wel zonder continu autofocus. Het is met de 25fps de snelste camera op de markt, zelfs sneller dan de Canon EOS R5.

Leica-sl2-s-full-frame-systeem-video-camera-cameradeals.be

Beeldstabilisatie en 96MP foto’s

De 5-assige beeldstabilisatie met 5.5 stops is overgenomen van zijn grote broer en de sensor heeft 225 autofocus-punten. Dankzij de Multishot functie is het mogelijk om een foto te maken met een resolutie van 96 megapixels. Foto’s met deze resolutie zijn alleen te maken vanaf statief en bedoeld voor niet bewegende objecten zoals landschappen.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica SL2-s kost €4500 en het is mogelijk een pre-order te plaatsen bij Kamera-Express.nl en Kamera-express.be

Bekijk ook: de beste 4K+ camera’s voor video en film

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0