Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Nieuw H.266 video compressie maakt bestanden 50% kleiner

Een nieuwe video compressie methode (codec) moet het mogelijk maken om videobestanden tot 50% kleiner te maken en met minimaal kwaliteitsverlies. Het nieuwe H.266/VVC codec zou aan het eind van dit jaar al klaar moeten zijn. 

Eerst kort over compressie: wanneer je een video opneemt wordt deze opgeslagen in een bestandsformaat als .avi, .mp4, of .mov. Daarbinnen zit nog een compressiemethode en die zorgt voor het kleiner maken van het bestand. Afhankelijk van hoe goed deze compressie is wordt bepaald hoeveel kwaliteit je verliest tijdens die compressie.

Het nieuwe H.266 formaat is ontwikkeld door Fraunhofer HHI en bedrijven als Huawei, Sony, Apple, Qualcomm en Microsoft. Het formaat zou beelden 50% kleiner moeten maken dan dat H.265 doet. Dit is met name handig met de 4K en 8K beelden die voortkomen uit nieuwe generaties camera’s.

Kleiner en zonder kwaliteitsverlies

Volgens Fraunhofer HHI, die ook meewerkte aan het H.264/HEVC en H.265/AVC formaten, neemt een H.264/HEVC bestand van 90 UHD 4K video ongeveer 10GB in beslag. Met het nieuwe formaat is er maar 5GB nodig voor hetzelfde bestand, zonder enig kwaliteitsverlies.

Het nieuwe H.266/VVC codec is met name handig voor het streamen van 4K en 8K naar t.v’s, maar ook voor alles van hoge resolutie 360 graden video’s en schermdelen.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Tags:

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0