Nikon 8K vlaggenschip camera komt er binnen een jaar

Geüpdate op 08/03/2021 door Camera Deals – Yoreh

In een interview van DPReview heeft Keiji Oishi, topman bij Nikon, vertelt dat Nikon nog dit jaar een vlaggenschip camera met 8K zal uitbrengen. Dit model, de Z1 of Z9, gaat dan de concurrentie aan met de Sony A1 en Canon EOS R5.

Tijdens het interview van DPReview met de Nikon topman vertelt Mr. Oishi dat zij op dit moment bezig zijn een camera te maken die beter moet zijn dan de huidige Nikon D6. Het is een camera met hoge resolutie, stacked CMOS-sensor en met vele technologische verbeteringen. We kunnen een hybride toestel verwachten dat zowel de harten van fotografen als filmers sneller laat kloppen, want 8K film zit er zeker op.

Nieuwe objectieven

Naast een nieuw vlaggenschip cameramodel, wil Nikon ook werken aan objectieven die compacter en meer betaalbaar zijn. Het gaat hierbij dan niet alleen over objectieven voor het vlaggenschip model, maar ook voor modellen die al op de markt zijn. Hiermee wil Nikon proberen de objectieven voor een grotere groep mensen beschikbaar en betaalbaar te maken.

Vertraging van producten

Op de vraag waarom Nikon producten in 2019 en 2020 zo vertraagd waren liet de Nikon topman weten dat dit alles te maken had met de Covid-19 pandemie. De Nikon Z 70-200mm f/2.8 is een van de producten die we begin 2020 al op de markt hadden willen zien, maar pas een stuk later beschikbaar was.

Nikon-z-70-200mm-f-28-s-vr-objectief-cameradeals.be

Nikon Z 70-200mm f/2.8

Volgens Nikon zijn ze altijd bezig om de verwachting van de gebruikers te overtreffen en daar nemen ze liever de tijd voor. Dit kan ook de reden zijn waarom het lijkt alsof Nikon altijd achter alle ontwikkelingen aanhobbelt. Terwijl Sony en Canon al een 8K-camera heeft, wachten we nog op een Nikon versie. Hierbij liet Nikon weten dat de wereld niet moet vergeten dat zij met de Nikon D90 de eerste ter wereld waren die video naar fotocamera’s bracht. Dit werd echter al snel overschaduwd door de komst van de Canon EOS 5D.

De toekomst van Nikon

Hoewel de gehele cameramarkt een klap kreeg vanwege de pandemie, trekt alles nu weer aan. De verkopen voor de Nikon Z7 II en Nikon Z6 II schieten omhoog en overtreffen zelfs de verwachtingen van Nikon zelf. Het Japanse bedrijf geeft aan zich vooral te willen focussen op de midden- en high-end klasse van camera’s voor enthousiastelingen en professionals. Dit lijkt een logische keuze aangezien compact camera’s langzaam aan hun eind komen, doordat smartphone camera’s steeds beter worden.

Nikon-z7-II-met-24-70mm-f4-objectief-cameradeals.be

Nikon Z7 II

Nikon is ervan overtuigd dat smartphones een toevoeging is en geen concurrentie. Dit is omdat de smartphone een perfecte instapcamera is. Het is een introductie tot fotografie en hierdoor worden de gebruikers sneller geïnteresseerd in fotografie en het nemen van betere foto’s. Nog steeds is het zo dat je een goede camera (beter dan smartphone) nodig hebt om bijvoorbeeld de Melkweg vast te leggen en volledige controle te hebben over je camera-instellingen. Dit is waar Nikon kansen ziet.

Nikon-z-camera-en-objectieven-roadmap-2021

Nikon Z-roadmap

Nieuwe producten

Binnen een jaar wil Nikon een nieuwe Z-camera uitbrengen die allen verwachtingen te boven gaat en beter moet zijn dan de Nikon D6. Deze uitspraak is bijzonder aangezien we nog altijd wachten op fotocamera’s die écht veel beter zijn dan high-end spiegelreflexcamera’s. Dit model gaat gepaard met nieuwe objectieven uit de Nikkor Z-serie die gebruikers een grote keuze moeten geven.

De beste prijzen van vandaag voor de Nikon D6 body

Laatste Amazon prijsupdate was: 02/10/2021 23:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De beste prijzen van vandaag voor de Nikon Z6 II body

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Nikon Z6 II Body
Laatste updates:
  • €1.949,00 - 07/11/2021
  • €2.099,00 - 09/08/2021
  • €1.899,00 - 10/07/2021
Sinds: 10/07/2021
  • Hoogste prijs: €2.099,00 - 09/08/2021
  • Laagste prijs: €1.899,00 - 10/07/2021
Laatste Amazon prijsupdate was: 02/10/2021 22:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De beste prijzen van vandaag voor de Nikon Z7 II body

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0