Kamera-Express-nederland-sony-korting
Kamera-Express-belgie-sony-korting

Olympus camera modelnaam opbouw wordt binnenkort veranderd

Geüpdate op 25/08/2021 door Camera Deals – Yoreh

Olympus is in 2020 overgenomen door Japan Industrial Partners (JIP) en alle camera- en lenzen zaken gingen tot nu toe door onder dezelfde naam en met dezelfde snelheid. Daar komt echter verandering in. De lastige modelnamen gaan veranderen. 

Op dit moment kan je een Olympus camera’s kopen met de namen OM-D E-M1 en OM-D E-M10 III en dit kan verwarrend zijn. Wij hebben soms al moeite om de juiste camera aan te halen, dus laat staan de gebruiker die niet dagelijks met deze modellen bezig is. De vele combinaties van streepjes, cijfers en letters kunnen nogal wat verwarring oproepen en het bedrijf wil namen gaan inkorten tot OM 1D of OM 5D.

Het bedrijf heet geen Olympus meer, maar OM Digital Solutions en heeft daarmee de naam na 100 jaar verloren.

Nieuw logo

In het verleden vertelde Shigemi Sugimoto, president van OM Solutions, nog dat de naam ‘Olympus’ op de camera’s zou blijven staan, maar hier komt wellicht dus verandering in. Er is zelfs al Trademark aangevraagd voor een potentieel logo. Het is echter niet duidelijk of deze ook op de camera’s zal verschijnen.

Nieuw logo Olympus -> OM System

Nieuw logo Olympus -> OM System

De overname is een goed teken

Hard-core Olympus gebruikers zullen wellicht teleurgesteld zijn, maar eigenlijk is de overname goed nieuws. Olympus bestaat nog als bedrijf, maar had niet genoeg middelen om de cameratak levend te houden. Dankzij de overname blijven er nieuwe Micro FourThirds camera’s uitkomen, met hetzelfde tempo. De overname betekent ook dat het bedrijf na 100 jaar omvalt (opgezet in 1919), maar gewoon nog vele jaren doorgaat.

Wanneer zien we de nieuwe namen?

Volgens het goed geïnformeerde 43 Rumors krijgen nieuwe camera’s een andere nam vanaf de herfst 2021. Denk hierbij aan namen als OM 1D, OM 5D en OM 10D.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0