Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Opnametijd van Canon EOS R6 verdrievoudigd door firmware update

blank
blank

Een groot probleem van de Canon EOS R6 was de opname tijdslimiet, iets wat voor onder andere documentaire filmmakers en interviewers een groot probleem is. Dankzij de Firmware 1.1.1 update kan de EOS R6 nu 192% langer aan één stuk door filmen. 

De opname tijdslimiet was ook een probleem bij de EOS R5 en dat had voornamelijk te maken met de oplopende hitte intern. Althans dat dacht men. Canon heeft dit namelijk software matig gedaan en inmiddels veranderd omdat er zo veel verzet tegen was.

Firmware update

De firmware 1.1.1 update laat je niet alleen langer filmen, ook de ‘cool-down’ tijd is een stuk verkort wanneer de camera te heet is geworden. Dit betekent dat je niet alleen langer kan filmen, maar ook weer sneller door kan gaan als de camera oververhit raakt.

In de test die is gedaan door DP Review kon de EOS R6 een videoclip maken van 49:20 minuten voordat hij te heet werd. Na een afkoelingsperiode van 30 minuten kon de camera nog 38:57 minuten filmen voordat hij opnieuw oververhitte. Dit is een totale opnametijd van 88 minuten met een cooldown van 30 minuten.

Dit is een grote verbetering ten op zicht van de vorige versie, waarbij de camera video’s maakt van 41 minuten en een afkoeltijd van een volledig uur nodig had. Daarna kon de camera maar 21 minuten opnemen, met wéér een uur afkoelen.

Niet voor iedereen belangrijk

Uiteraard is het clips maken van deze lengte voor de meeste mensen niet relevant en de test gedaan wanneer je op de maximale kracht en resolutie filmt. Zoals we al in de inleiding vertelden is dit vooral bij interviews en documentaires een belangrijke eigenschap om te hebben.

Hoewel Canon aanvankelijk claimde dat buitentemperaturen geen invloed hebben of het oververhittings- en afkoelingsproces, blijkt uit de test dat dit wel degelijk een verschil maakt. Het niet filmen in direct zonlicht en het afkoelen met een koelblok helpen de camera beter te presteren.

Achilleshiel

Het oververhitten van de EOS R6 was zeker een groot minpunt van de camera en nog steeds is het filmen van 49 minuten aan de magere kant. Hoe dan ook heeft Canon grote stappen gezet en wellicht lukt het Canon in de toekomst om de camera totaal niet te laten oververhitten. Nu de oververhitting grotendeels is verholpen, zal dit veel mensen aantrekken om de EOS R6 toch wél te kopen.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS R6

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart