Oververhitting Canon EOS R5 en EOS R6 verholpen met $165 koelingssysteem

Geüpdate op 15/10/2021 door Camera Deals – Yoreh

Gebruikers van de Canon EOS R5 en EOS R6 ergeren zich vaak vanwege de oververhitting van hun camera’s. Dit gebeurt voornamelijk wanneer met filmt met hoge resoluties en bitrates. Echter, is er nu een bedrijf dat een speciale ventilator uitbrengt die dit probleem tegen zou moeten gaan; het Tilta Cooling System. 

De Canon EOS R5 was nog maar net uit en al direct stroomden er berichten binnen dat de camera oververhit op 4K 120fps en 8K, en hetzelfde gold voor de EOS R6. Was het een bewuste plaatsing van Canon of is het koelingssysteem niet goed genoeg? Gelukkig kwam daar de Sony A1, maar ook die oververhitte vrij snel op hoge resoluties.

Oplossingen van Canon

Canon heeft zelf geprobeerd om de oververhitting op te lossen door een firmware-update uit te brengen. Dit heeft voor de EOS R6 geleid tot een maximale opnametijd van drie keer zo lang. Voor de EOS R5 lijkt er een vervanger te komen die zich meer focust op video: de Canon EOS R5c. De EOS R5c zal een ingebouwde ventilator hebben.

Tilta-koelingssysteem-Canon-eos-r5-eos-r6-cameradeals

Tilta Koelingssysteem

Andere oplossingen

Tot nu toe zijn er al oplossingen op de markt gekomen. Zo kan je tape en een tandenstoker gebruiken of de Kolari Vision Heatsink van $400. Maar dat betekent wel dat je de camera moet opsturen en je garantie verdwijnt.

Tilta-koelingssysteem-Canon-eos-r5-eos-r6-cameradeals

Tilta Koelingssysteem

Tilta ventilator

Het bedrijf Tilta produceert apparatuur voor kleine systeemcamera’s tot grote Arii en RED camera’s. Het nieuwe koelingssysteem voor de EOS R5 en EOS R6 kost $165 (€143 )dollar en is een externe ventilator die je op de achterkant van de camera plaatst.

De ventilator is opgebouwd uit 7 silicone bladen die 5000 rondjes per minuut draaien en weinig geluid (30db) maken. Waar normaliter het LCD zit, plaats je tijdens het gebruik, met opengeklapt LCD, de ventilator.

De ventilator werkt op USB-stroom en dus heb je een extra accu nodig die je op je rig plaatst of in je zak doet. Met 195 gram is de ventilator relatief licht.

Tilta-koelingssysteem-Canon-eos-r5-eos-r6-cameradeals

Tilta Koelingssysteem

Het bedrijf garandeert dat je langer kan filmen met hoge bitrates en resoluties, zonder dat de camera oververhit raakt. Het systeem van $165 is te koop via de website en verscheept bijna overal ter wereld.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.be

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Camera Deals - Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Door de jaren heen, reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, uitgeprobeerd en stuk gemaakt. CameraDeals is door mij opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s, lenzen, drones en andere apparatuur verschaft. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0