Waarom-je-kiest-voor-cameradeals-vinkjes
Wij zijn door Kamera-Express.nl gekozen als één van de top-20 fotografieblogs!

Overzicht van alle toekomstige Nikon Z5, Z6, Z7, Z6 II, Z7 II en Z50 en lenzen

De full-frame Z-serie van Nikon kwam uit in 2018 en daarbij introduceerden ze ook een nieuwe lens vatting. De F-vatting, die je vindt op spiegelreflexcamera’s, werd gebruikt sinds 1959 en huidige lenzen kan je alleen met een adapter op de Z-serie gebruiken. Hoe dan ook, Nikon introduceert daarom 23 nieuwe Z-lenzen vóór 2021.

Op dit moment heeft de Z-serie zes camera’s: Nikon Z5, Nikon Z6, Nikon Z6 II, Nikon Z7, Nikon Z7 II en de Nikon Z50. De full-frame systeemcamera liefhebbers kunnen in hun handen wrijven, want de Z-lenzen hebben een enorm voordeel. Doordat de filtermaat 17% groter is (55mm diameter) dan die van de spiegelreflexcamera’s is het mogelijk lenzen te maken die een zeer groot diafragma. Denk bijvoorbeeld aan de Nikkor Z 58mm F/0.95 S Noct. De afstand tussen de achterkant van de lens en de sensor is ook een stuk kleiner; 16 millimeter om precies te zijn. Dit zorgt er ook voor dat er minder licht verloren gaat en informatieoverdracht sneller gaat en met meer data.

Nikon-Z-lenzen-voor-z5-z6-z7-z50-toekomst-roadmap-cameradeals.be

Klik op de foto voor een grote versie

Ja, het gaat nog even duren voordat alle lenzen er zijn, maar het gaat het wachten wel waard zijn. Het is best bijzonder hoeveel lenzen voor de Z-serie er al beschikbaar zijn en je kan natuurlijk altijd de FTZ-adapter gebruiken om je oude Nikon lenzen te gebruiken. Hoe dan ook een Z-serie camera is een goede keus en ze behoren bij de beste systeemcamera’s van dit moment!

Wat er aankomt in 2020 en 2021:

Nikon Nikkor Z 50mm f/1.2 S

Nikon Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S

28mm compact prime
40mm compact prime
60mm Micro macro lens
105mm S Micro macro lens

18-140mm DX travel zoom voor de Z50
24-105mm S premium standaard lens
100-400mm S premium telephoto zoom
200-600mm full-frame supertelephoto zoom

Alle Nikon Z Bij CameraNu, Kamera-express.nl & kamera-express.be

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

 

Wij horen heel graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
CameraNu Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0